Кошарка Кошарка/Вести

Мајк Тоби нова снага и појачање у рекету Црвене звезде Меридијанбет!

Амерички центар и репрезентативац Словеније Мајк Тоби ново је појачање Црвене звезде Меридианбет!

Бивши играч Барселоне потписао је у петак једногодишњи уговор са црвено-белима. Висок је 213 центиметара, рођен 10.10.1994.године (28 година) у Њујорку.

Мајк Тоби је прве озбиљне кошаркашке кораке направио у НЦАА на престижном колеџу Вирџинија, након тога играо је за Шарлот, а од 2017.године прави озбиљну европску каријеру играјући за Валенсију у два наврата, Тенерифе и Барселону.

Током свог 7-годишњег боравка у Шпанији, освојио је титулу интерконтиненталног шампиона 2017 (Тенерифе), Еврокуп 2019 (Валенсија), шпанску Лигу са Валенсијом 2017, и титулу првака те земље са Барселоном овог лета.

Одликује га за његову висину одличан шут за три поена, епитет врло чврстог и захвалног тимског играча који ће помоћи Црвеној звезди у рекету али и ван њега.

Мајк Тоби је пето појачање КК Црвена звезда Меридианбет у овом прелазном року након Дејана Давидовца, Марка Симоновића, Милоша Теодосића и Адама Ханге.

Мајк Добро дошао у Црвену звезду Меридианбет!

Клуб наставља активно да ради на јачању тима за наредну сезону, и о свему ће благовремено обавештавати јавност искључиво и само преко својих званичних налога.

КК Црвена звезда Меридианбет

Скочи на траку са алаткама