Кошарка Кошарка/Вести

Адам Ханга ново крило Црвене звезде Меридијанбет!

Бивши кошаркаш Басконије, Барселоне и Реала из Мадрида и мађарски репрезентативац Адам Ханга нови је члан Црвене звезде Меридианбет!

Ханга актуелни освајач Евролиге са екипом Реала из Мадрида потписао је у среду двогодишњи уговор са црвено-белима.

Игра на позицији крила, висок је тачно 2 метра и тежак 96 килограма и може да покрије више позицја у тиму. Рођен је 12.04.1989.године у Будимпешти.

У Црвену звезду доноси огроман квалитет, одличну игру у одбрани, и велико искуство које је сакупио током вишегодишњег играња (10 година) на највишем могућем нивоу у дресовима Басконије, Барселоне и Реала са којима је освојио и титулу првака Европе. Играјући за шпанске клубове освојио је и две титуле првака Шпаније, три купа Краља, два Суперкупа, као и индивидуалну титулу најбољег дефанзивца шпанске АЦБ лиге.

Адам Ханга је треће појачање КК Црвена звезда Меридианбет у овој сезони након долазака Давидовца, Теодосића и Симоновића, док је Лука Митровић продужио уговор са црвено-белима.

КК Црвена звезда Меридианбет наставља са активностима на тржишту, а јавност ће благовремено бити обавештавана искључиво и само на званичним платформама клуба!

Адаме, добро дошао у Црвену звезду!

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама