Кошарка Кошарка/Вести

Џоел Боломбој ново појачање КК Црвена звезда Меридијанбет!

Џоел Боломбој је ново појачање КК Црвена звезда Меридианбет.

Некадашњи првотимац ЦСКА из Москве и Олимпијакоса најновије је појачање црвено-белих. Американац са руским пасошем је потписао једногодишњи уговор са Црвеном звездом Меридианбет. Висок је 203 и покрива позиције центра и крилног центра.

После завршеног колеџа (Вебер Стејт) драфтован је од стране Јуте Џез као 52. пик на драфту. У Солт Лејк Ситију је провео једну сезону, затим се сели у Милвоки, где наступа и за тим у развојној лиги, да би од 2018. године почео своју европску каријеру у екипи ЦСКА из Москве. Са руском екипом је постао првак Европе 2019. године и две титуле шампиона ВТБ лиге. У Москви је провео 4 године, а последњу сезону је играо у дресу Олимпијакоса, са којим је освојио сва три трофеја и наступао у финалу Евролиге.

Џоел Боломбој је шесто појачање КК Црвена звезда Меридианбет у овом прелазном року након Дејана Давидовца, Марка Симоновића, Милоша Теодосића, Адама Ханге и Мајка Тобија.

Џоел добро дошао у Црвену звезду Меридианбет!

Клуб наставља активно да ради на јачању тима за наредну сезону, и о свему ће благовремено обавештавати јавност искључиво и само преко својих званичних налога.

Скочи на траку са алаткама