Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Fenerbahče – Crvena zvezda 1:3 (0:2)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Fenerbahče rezultatom 1:3, čime smo osvojili “Pari kup”, a i na najlepši mogući način zaokružili pripremni period u Rusiji. Mrežu rivala i to pogotkom u 20. sekundi načeo je Piter Olanjinka posle sjajne asistencije Žan Filip Krasoa, da bi se potom nigerijski napadač našao u ulozi kreatora, a egzekutor je bio Mirko Ivanić. Ipak, rival je uspeo da smanji, ali da ne bude neizvesnosti pobrinuo se Vladimir Lučić golom u finišu nakon dijagonale Lazara Nikolića.

 

Fenerbahče – Crvena zvezda 1:3 (0:2)

Stadion: “Smena Arena”, Sankt Peterburg, Rusija.

Gledalaca: 3075.

Sudija: Evgenij Kukuljak.

Žuti karton: Aziz, Krespo, Jandaš, Samjuel, Pedro (Fenerbahče), Rodić, Mijailović, Bukari, Kraso (Crvena zvezda).

Strelci: Pedro u 79. minutu za Fenerbahče, a Olanjinka u 1, Ivanić u 38. i Lučić u 82. minutu za Crvenu zvezdu.

Fenerbahče: Bajindir (od 46. Egribajat), Samjuel, Enrike (od 46. Aziz), Salaj, Perez (od 74. Ostervold), Arao (od 21. Jukšek), Krsepo (od 87. Kočaturk), Kaveči (od 66. Pedro), Kapačak (od 46. Kent), Bačuai (od 66. Mor), Džeko (od 66. Jandaš).

Crvena zvezda: Popović, Eraković (od 63. Spajić), Mijailović (od 81. Nikolić), Dragović (od 81. Milunović), Bukari (od 63. Nedeljković), Stamenić (od 77. Ado), Kangva (od 70. Kanga), Mitrović (od 70. Lučić), Ivanić (od 70. Šljivić), Olanjinka (od 63. Rodić), Kraso (od 63. Mijatović).

 Zvezdi je trebalo samo 20 sekundi da postigne pogodak, što dovoljno govori o tranziciji kakvu ekipa Baraka Bahara ima. Protrčao je Kraso kroz sredinu, i u svom maniru asistirao za Pitera Olanjinku koji je sa ivice kaznenog prostora savladao Bajindira. Nastavila je Zvezda da kroz presing zadaje ogromne glavobolje defanzivcima Fenerbahčea, koji kao i fudbaleri Zenita i Nefčija, nisu mogli da iznesu loptu sa svoje polovine. Vrlo zapažen je bio Kraso koji se, uprkos tome što mu je primarna uloga da bude napadač, često izvlačio i na sredinu terena i delovao kao kreator, te bi u tim trenucima, Olanjinka odlazio isturenije i tražio prostor, identično kao i kod postignutog gola.

Umalo je Olanjinka ponovo pogodio u 17. minutu kada je “uhvatio” volej, a lopta praktično prošla kroz ruke Bajindiru, koji se ispravio i sa gol linije potom intervenisao. Ponovo je kreirao Kraso, a igrao se 28. minutu kada je Kangva odlučio sam da završi kontru, iako je imao i druga rešenja, i to snažnim udarcem, koji je završio tik pored stative gola Fenerbahčea. Udarci sa distance Bukarija i Krasoa samo su najavili 38. minut kada je potonji centrirao za Olanjinku, a on glavom šutirao u nebranjeni deo mreže, gde je Mirko Ivanić samo potvrdio pogodak. U finišu prvog poluvremena se fantastičnom odbranom istakao i Popović koji je sa gol linije uspeo da zaustavi udarac Bačuaija.

U drugom poluvremenu, videli smo nešto mirniju Zvezdu, iako nisu fudbaleri našeg tima odustajali od presinga. Ipak, fokus je bio na kontrolisanju tempa meča, a Zvezda je to radila najviše preko Kangve koji je danas ostavio sjajan utisak. Ipak, uspeli su fudbaleri Fenerbahčea da postignu pogodak, i to u 79. minutu kada je Pedro bio najviši u skoku i savladao Popovića.  Da ne bude ni naznake neizvesnosti pobrinuo se Vladimir Lučić pogotkom u 82. minutu nakon što je Nikolić poslao dobru dijagonalu, a talentovani ofanzivac postavio konačan rezultat rutinskom realizacijom.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama