Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда освојила “Пари куп”!

Фудбалери Црвене звезде су са максималним учинком од девет бодова, успели да освоје “Пари куп” у конкуренцији домаћег Зенита, Фенербахчеа и Нефчија које смо савладали, те на најбољи могући начин заокружили припреме у Русији.

 

У првом сусрету, Звезда је савладала Зенит резултатом 1:2, када је Мирко Иванић погодио после центаршута Стефана Митровића, да би победу потврдио ударцем са беле тачке – Жан Филип Красо, а претходно је Кингс Кангва био фаулиран.

Да Звездина доминација није случајна, показало се против Нефчија када смо рутински са 0:4 били бољи од тима из Азербејџана. У стрелце су се уписали Мирко Иванић, Стефан Митровић (уз две асистенције), Осман Букари (уз асистенцију) и Јован Шљивић.

Упркос томе што је Звезди био довољан бод или чак пораз после једанаестераца, није то спречило Бахарове пулене да савладају Фенербахче резултатом 1:3. Погађали су Питер Олањинка (уз асистенцију), Мирко Иванић и Владимир Лучић, док су креирали Жан Филип Красо и Лазар Николић.

За Црвену звезду су на турниру наступали: Омри Глазер, Зоран Поповић, Коста Недељковић, Лазар Николић, Страхиња Ераковић, Александар Драговић, Урош Спајић, Милан Родић, Немања Милуновић, Марко Стаменић, Едмунд Адо, Срђан Мијаиловић, Гелор Канга, Кингс Кангва, Мирко Иванић, Јован Шљивић, Осман Букари, Владимир Лучић, Питер Олањинка, Стефан Митровић, Жан Филип Красо и Јован Мијатовић.

“ПАРИ КУП” 2023:

1. Црвена звезда – 9 бодова, гол разлика 9:2

2. Зенит – 5 бодова, гол разлика 4:3

3. Фенербахче – 1 бод, гол разлика 1:4

4. Нефчи – 0 бодова, гол разлика 1:7

Остало је још да се одигра утакмица између Фенербахчеа и Нефчија, али освајач се већ зна.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама