Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Фенербахче – Црвена звезда 1:3 (0:2)

Фудбалери Црвене звезде су савладали Фенербахче резултатом 1:3, чиме смо освојили “Пари куп”, а и на најлепши могући начин заокружили припремни период у Русији. Мрежу ривала и то поготком у 20. секунди начео је Питер Олањинка после сјајне асистенције Жан Филип Красоа, да би се потом нигеријски нападач нашао у улози креатора, а егзекутор је био Мирко Иванић. Ипак, ривал је успео да смањи, али да не буде неизвесности побринуо се Владимир Лучић голом у финишу након дијагонале Лазара Николића.

 

Фенербахче – Црвена звезда 1:3 (0:2)

Стадион: “Смена Арена”, Санкт Петербург, Русија.

Гледалаца: 3075.

Судија: Евгениј Кукуљак.

Жути картон: Азиз, Креспо, Јандаш, Самјуел, Педро (Фенербахче), Родић, Мијаиловић, Букари, Красо (Црвена звезда).

Стрелци: Педро у 79. минуту за Фенербахче, а Олањинка у 1, Иванић у 38. и Лучић у 82. минуту за Црвену звезду.

Фенербахче: Бајиндир (од 46. Егрибајат), Самјуел, Енрике (од 46. Азиз), Салај, Перез (од 74. Остерволд), Арао (од 21. Јукшек), Крсепо (од 87. Кочатурк), Кавечи (од 66. Педро), Капачак (од 46. Кент), Бачуаи (од 66. Мор), Џеко (од 66. Јандаш).

Црвена звезда: Поповић, Ераковић (од 63. Спајић), Мијаиловић (од 81. Николић), Драговић (од 81. Милуновић), Букари (од 63. Недељковић), Стаменић (од 77. Адо), Кангва (од 70. Канга), Митровић (од 70. Лучић), Иванић (од 70. Шљивић), Олањинка (од 63. Родић), Красо (од 63. Мијатовић).

 Звезди је требало само 20 секунди да постигне погодак, што довољно говори о транзицији какву екипа Барака Бахара има. Протрчао је Красо кроз средину, и у свом маниру асистирао за Питера Олањинку који је са ивице казненог простора савладао Бајиндира. Наставила је Звезда да кроз пресинг задаје огромне главобоље дефанзивцима Фенербахчеа, који као и фудбалери Зенита и Нефчија, нису могли да изнесу лопту са своје половине. Врло запажен је био Красо који се, упркос томе што му је примарна улога да буде нападач, често извлачио и на средину терена и деловао као креатор, те би у тим тренуцима, Олањинка одлазио истуреније и тражио простор, идентично као и код постигнутог гола.

Умало је Олањинка поново погодио у 17. минуту када је “ухватио” волеј, а лопта практично прошла кроз руке Бајиндиру, који се исправио и са гол линије потом интервенисао. Поново је креирао Красо, а играо се 28. минуту када је Кангва одлучио сам да заврши контру, иако је имао и друга решења, и то снажним ударцем, који је завршио тик поред стативе гола Фенербахчеа. Ударци са дистанце Букарија и Красоа само су најавили 38. минут када је потоњи центрирао за Олањинку, а он главом шутирао у небрањени део мреже, где је Мирко Иванић само потврдио погодак. У финишу првог полувремена се фантастичном одбраном истакао и Поповић који је са гол линије успео да заустави ударац Бачуаија.

У другом полувремену, видели смо нешто мирнију Звезду, иако нису фудбалери нашег тима одустајали од пресинга. Ипак, фокус је био на контролисању темпа меча, а Звезда је то радила највише преко Кангве који је данас оставио сјајан утисак. Ипак, успели су фудбалери Фенербахчеа да постигну погодак, и то у 79. минуту када је Педро био највиши у скоку и савладао Поповића.  Да не буде ни назнаке неизвесности побринуо се Владимир Лучић поготком у 82. минуту након што је Николић послао добру дијагоналу, а талентовани офанзивац поставио коначан резултат рутинском реализацијом.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама