Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Нефчи – Црвена звезда 0:4 (0:3)

Фудбалери Црвене звезде су остварили још један тријумф у оквиру “Пари купа”, а овог пута је савладан Нефчи резултатом 0:4. Изабраници Барака Бахара су већ у првом полувремену решили питање победника погоцима Мирка Иванића, Стефана Митровића и Османа Букарија, да би тачку на меч првенцем ставио Јован Шљивић.

 

Нефчи – Црвена звезда 0:4 (0:3)

Стадион: “Смена Арена”, Санкт Петербург, Русија.

Гледалаца: 1700.

Судија: Артом Љубимов.

Стрелци: Иванић у 9, Митровић у 18, Букари у 45. и Шљивић у 81. минуту.

Жути картони: Јусифли, Израфилов (Нефчи), Ераковић, Милуновић (Црвена звезда).

Нефчи: Бркић (од 46. Балајев, од 90. Афаров), Кверквелиа, Салахли, Алиев, Булудов, Јусифли (од 46. Џабер), Израфилов, Озобић (од 46. Махмудов), Зулфугарли (од 30. Лебон), Хачијев (од 46. Сајеф), Салдања (од 56. Богомолски).

Црвена звезда: Глазер (од 46. Поповић), Недељковић (од 61. Николић), Ераковић (од 61. Милуновић), Мијаиловић (од 61. Адо), Драговић (од 46. Спајић), Митровић (од 61. Родић), Стаменић (од 61. Кангва), Иванић (од 61. Канга) , Букари (од 46. Мијатовић), Олањинка (од 61. Шљивић), Красо (од 61. Лучић).

Две промене у стартних 11 у односу на фантастичну утакмицу против Зенита, али идентична формација, као и настојање да се кроз пресинг натера ривал на грешку и дође до гола. Свега девет минута је било довољно Звезди да то спроведеи у дело, а егзекутор је био Мирко Иванић. Красо је успео да одузме лопту ривалу, одигра добар пас за нашег офанзивног везног фудбалера који се нашао “очи у очи” са Бркићем и погодио “малу” мрежу. У Иванићевом голгетерском ритму био је и Стефан Митровић који се уписао у стрелце у 18. минуту, с тим да је овог пута Црвена звезда до поготка дошла из полуконтре. Дриблао је Букари на средини терена, послао дијагоналу за Митровића, а он ушао у шеснаестерац, ослободио се чувара и погодио ближи угао.

Запретио је и Букари у 28. минуту када је шутирао искоса са десне стране, али право у Бркића. Комбиновала је Звезда и пет минута касније када је Иванић подигао лопту на другу стативу где је спремно чекао Олањинка, али гађао главом право у голмана Нефчија. Одмарао је Глазер пуних 38 минута, а онда показао да му концентрација није опала, упркос дефанзивној поставци тима из Азербејџана, и фантастично истрчао на лопту те зауставио контру ривала. Ипак, у смирај првог полувремена, поново је Митровић деловао као на “турбо” погон, протрчао по средини, упослио Османа Букарија, а брзоноги Гањанин савладао Бркића.

Није Митровић стао ни у другом полувремену па је тако у 55. минуту одиграо дупли пас са Иванићем, а лопта му, услед дужег фора, побегла у наручје Балајева. Ориле су се Звездине песме “Смена Ареном” током читаве утакмице, а Бахарови војници, свесни подршке коју имају, пружали су и више од максимума, у смислу борбености. Шансу је имао Олањинка који се сјајно градио у казненом простору гостију, а у 60. минуту, лопта је у “рикошету” погодила двојицу дефанзиваца Нефчија и спречила промену резултата.

Милисекунде су делиле Кангву да у 69. минуту погоди, након несигурности одбране, коју је спасио Салахли и клизећим стартом, у последњем тренутку, успео да заустави разиграног Замбијца. Ипак, коначан резултат постављен је у 81. минуту када је Јован Шљивић натрчао на одбитак након шута Мијатовића и рутински погодио мрежу.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама