Košarka Košarka/Vesti

Cvetković: Neizmerno sam ponosan na sve što sam učinio za klub koji volim

Vladimir Cvetković, legenda i košarkaškog i fudbalskog kluba Crvene zvezda, izabran je za počasnog predsednika ekipe sa Malog Kalemegdana. Pupularni Cvele je to zaslužio jer je ostavio dubog trag u našem klubu. Ekipa našeg portala je kontaktirala gospodina Cvetkovića koji se, kako to i uvek čini, rado odazvao našem pozivu i dao komentar na čast koja mu je ukazana.

Gospodine Cvetković, pre svega Vam hvala što ste odvojili vreme za naš portal. Nadamo se da ste dobro i zdravo.

– Pa, dobro sam, korektno, Noge, ne mogu da idem, leđa, ali šta da se radi. Godine.

Juče ste izabrani za počasnog predsednika našeg košarkaškog kluba. Ovom prilikom Vam čestitamo na tome i recite nam kako se osećate nakon ove ukazane časti?

– Pazite, jedno takvo priznanje kada vam dođe, onda ste neizmerno ponosni na ono što ste uradili za klub koji volite. Sad se prisećam, ipak sam ja svoj prvi i poslednji koš dao u dresu Zvezde i u međuvremenu sam samo za Crvenu zvezdu davao koševe. Znači, ja sam počeo i završio u Zvezdi i ni jedan dan nisam izlazio iz košarkaškog kluba. Tako da je moja košarkaška karijera apsolutno vezana za Mali Kalemegdan i onda, kada jedno takvo priznanje dođe, osećate se ponosnim i zadovoljni što ste bili član jednog takvog kluba. Kasnije sam imao sreću da pređem u drugi veliki klub, fudbalski klub Crvena zvezda, tako da je moja karijera između košarke i fudbala kompletna životna, sportska i radna karijera u Crvenoj zvezdi.

Pretpostavljamo da ste videli ko je sve izabran u predsetništvo i Skupštinu kluba. Tu su i neka velika imena. Koliko Crvena zvezda u tom sastavu, na čelu sa predsednikom Čovićem, može da postigne i šta je po Vama potrebno da se napravi kako bi Crvena zvezda napravila veći iskorak u evropskim okvirima?

–  Ovaj sastav predsedništva i Skupštine je izvanredan i garantuje jednu novu i kvalitetniju Crvenu zvezdu. Sad, sport je vrlo specifična delatnost i teško je nešto prognozirati da računate da može sa izvesnošću da bude ostvarno. Ima jedan problem koji lično smatram da je loš za košarku, ali Zvezdi posebno smeta, a to je ogroman broj utakmica. To je nešto što je ubitačno za klub, a i za igrače posebno. Zatim problem je malog budžeta. Klub ima normalan budžet za okolnosti u kojima ovaj klub živi i radi u ovoj svojoj zemlji. On je klub ove zemlji i maksimum koliko može da se obezbedi budžet, Čović i ljudi iz Uprave, uz pomoć države, obezbeđuju. Ali je to nedovoljno za evropske relacije. Ja mislim da sam skoro pročitao da Mirotić koji nastupa za Barselonu ima veću godišnju platu nego celi Zvezdin budžet. Prema tome, kad uzmete to u obzir, onda i sudijske organizacije i organizatore evropskih takmičenja, sve je to pod uticajem finansijske moći kluba. Ne može se to odvajati, tako da verujem, u svakom slučaju, da Zvezdu čeka jedno bolje vreme. Ja sam optimista, a da li će jednog dana doći do jednog izuzetnog uspeha, videćemo. Ja se nadam da hoće i voleo bi da se to desi što pre, ali u svakom slučaju Crvena zvezda je sa ovim izborom napravila jedan novi korak ka boljoj i kvalitetnijoj sezoni Crvene zvezde.

Gospodine Cvetkoviću, za kraj imate velike pozdrave i veliko potovanje od našeg portala zato što ste se uvek odazvali na naš poziv. Da li za Zvezdine navijače imate neku poruku za 2022. godinu.

– Naka uvek ostanu uz svoj klub, uz crveno-bele. Ne može se uvek pobeđivati. Nema sporta, ni kluba na svetu, u kome svaki klub stalno pobeđuje. Ali neka ostanu uz klub, neka budu navijači kao što i važe za najbolje navijače koji prate svoj klub, a Crvena zvezda će znati da im vrati rezultatima i ponašanjem.

Želimo Vam puno zdravlja, sreće u novoj 2022. godini i srećen Božićne praznike.

– Hvala. I ja Vama želim puno sreće i uspeha u radu, i uvek sam na raspolaganju portalu Crvene zvezde jer Crvena zvezda je moj život.  

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama