Кошарка Кошарка/Вести

Цветковић: Неизмерно сам поносан на све што сам учинио за клуб који волим

Владимир Цветковић, легенда и кошаркашког и фудбалског клуба Црвене звезда, изабран је за почасног председника екипе са Малог Калемегдана. Пупуларни Цвеле је то заслужио јер је оставио дубог траг у нашем клубу. Екипа нашег портала је контактирала господина Цветковића који се, како то и увек чини, радо одазвао нашем позиву и дао коментар на част која му је указана.

Господине Цветковић, пре свега Вам хвала што сте одвојили време за наш портал. Надамо се да сте добро и здраво.

– Па, добро сам, коректно, Ноге, не могу да идем, леђа, али шта да се ради. Године.

Јуче сте изабрани за почасног председника нашег кошаркашког клуба. Овом приликом Вам честитамо на томе и реците нам како се осећате након ове указане части?

– Пазите, једно такво признање када вам дође, онда сте неизмерно поносни на оно што сте урадили за клуб који волите. Сад се присећам, ипак сам ја свој први и последњи кош дао у дресу Звезде и у међувремену сам само за Црвену звезду давао кошеве. Значи, ја сам почео и завршио у Звезди и ни један дан нисам излазио из кошаркашког клуба. Тако да је моја кошаркашка каријера апсолутно везана за Мали Калемегдан и онда, када једно такво признање дође, осећате се поносним и задовољни што сте били члан једног таквог клуба. Касније сам имао срећу да пређем у други велики клуб, фудбалски клуб Црвена звезда, тако да је моја каријера између кошарке и фудбала комплетна животна, спортска и радна каријера у Црвеној звезди.

Претпостављамо да сте видели ко је све изабран у предсетништво и Скупштину клуба. Ту су и нека велика имена. Колико Црвена звезда у том саставу, на челу са председником Човићем, може да постигне и шта је по Вама потребно да се направи како би Црвена звезда направила већи искорак у европским оквирима?

–  Овај састав председништва и Скупштине је изванредан и гарантује једну нову и квалитетнију Црвену звезду. Сад, спорт је врло специфична делатност и тешко је нешто прогнозирати да рачунате да може са извесношћу да буде остварно. Има један проблем који лично сматрам да је лош за кошарку, али Звезди посебно смета, а то је огроман број утакмица. То је нешто што је убитачно за клуб, а и за играче посебно. Затим проблем је малог буџета. Клуб има нормалан буџет за околности у којима овај клуб живи и ради у овој својој земљи. Он је клуб ове земљи и максимум колико може да се обезбеди буџет, Човић и људи из Управе, уз помоћ државе, обезбеђују. Али је то недовољно за европске релације. Ја мислим да сам скоро прочитао да Миротић који наступа за Барселону има већу годишњу плату него цели Звездин буџет. Према томе, кад узмете то у обзир, онда и судијске организације и организаторе европских такмичења, све је то под утицајем финансијске моћи клуба. Не може се то одвајати, тако да верујем, у сваком случају, да Звезду чека једно боље време. Ја сам оптимиста, а да ли ће једног дана доћи до једног изузетног успеха, видећемо. Ја се надам да хоће и волео би да се то деси што пре, али у сваком случају Црвена звезда је са овим избором направила један нови корак ка бољој и квалитетнијој сезони Црвене звезде.

Господине Цветковићу, за крај имате велике поздраве и велико потовање од нашег портала зато што сте се увек одазвали на наш позив. Да ли за Звездине навијаче имате неку поруку за 2022. годину.

– Нака увек остану уз свој клуб, уз црвено-беле. Не може се увек побеђивати. Нема спорта, ни клуба на свету, у коме сваки клуб стално побеђује. Али нека остану уз клуб, нека буду навијачи као што и важе за најбоље навијаче који прате свој клуб, а Црвена звезда ће знати да им врати резултатима и понашањем.

Желимо Вам пуно здравља, среће у новој 2022. години и срећен Божићне празнике.

– Хвала. И ја Вама желим пуно среће и успеха у раду, и увек сам на располагању порталу Црвене звезде јер Црвена звезда је мој живот.  

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама