Кошарка Кошарка/Вести

Одржана Скупштина клуба, следе редовни избори

КК Црвена звезда одржао је у уторак 29.06.2021. године редовно заседање Скупштине клуба.

Ово заседање уједно је било и последње у овом сазиву пошто Скупштини КК Црвена звезда и свим осталим руководећим органима клуба (Председник, председништво, Управни одбор…), истиче петогодишњи мандат.

Заседање Скупштине које је друго у такмичарској сезони 2020-2021 имало је кворум и 8 тачака дневног реда:

1. Доношење Одлуке о усвајању записника са редовне седнице Скупштине Кошаркашког клуба Црвена звезда у 2020.години, одржане 03.08.2020. године;

2. Доношење Одлуке о усвајању финансијског извештаја за 2020. годину за предузеће Звезда Форевер д.о.о.;

3. Доношење Одлуке о усвајању финансијског извештаја за 2020. годину за предузеће Фоурред д.о.о.;

4. Извештај о пословању кошаркашког клуба Црвена звезда у сезони 2020/21 и планови за сезону 2021/22;

5. Доношење Одлуке о усвајању финансијског извештаја КК Црвена звезда за 2020. годину и мишљења овлашћеног ревизора о финансијском извештају КК Црвена звезда за 2020. годину;

6. Извештај о спортским резултатима у сезони 2020/21 и планови за сезону 2021/22;

7. Информација о процедури и припреми Изборне Скупштине КК Црвена звезда и јавни позив члановима клуба за предлог кандидата за чланове Скупштине КК Црвена звезда

8. Р а з н о

Пре свега председник клуба Небојша Човић у првом делу заседања и свог излагања осврнуо се на велике успехе КК Црвена звезда не само у претходној сезони, већ и током целог петогодишњег мандата на челу клуба.

КК Црвена звезда у том периоду освојила је 3 АБА лиге, 4 титуле првака Србије, 2 Купа Радивоја Кораћа, 1 Суперкуп АБА лиге, а клуб је у том периоду 4 године учествовао у Евролиги и постао препознатљив бренд у европским оквирима и стандардни учесник у најјачем европском клупском такмичењу. Први човек црвено-белих посебно се осврнуо на претходну, изузетно тешку сезону у којој је клуб окончао триплом круном и поред бројних отежавајућих околности: почев од ковид сезоне и свих изазова које је таква сезона носила и на терену и по питању логистике, преко бројних препрека и опструкција са којима се клуб суочавао у регионалном такмичењу на терену и у административном делу, до кадровских промена у стручном тиму Црвене звезде током сезона, бројних повређених и заражених играча…

КК Црвена звезда је успео системом који је изградио у претходних 10 година да се избори са свим замкама, проблемима и изазовима, и покаже и на терену и ван њега да је велики клуб који има успехе, трофеје и оно најважније – подршку милиона навијача који воле црвено-белу боју и поштују резултате и 17 трофеја клуба у претходних 10 година.

КК Црвена звезда је у претходном петогодишњем мандату само потврдила са људима који раде у систему нашег клуба, да је победила на свим пољима и позиционирала се као водећи клуб у региону у сваком аспекту – резултатски, организационо и као препознатљив клуб и бренд и у европским оквирима.

На седници Скупштине једногласно су усвојени записник са претходне Скупштине, као и извештаји о пословању фирми „Фоурред“ и „Звезда Форевер“, извештаји о пословању КК Црвена звезда, и финансијски извештај за сезону 2020-2021 КК Црвена звезда.

Образлажући финансијски извештај први човек црвено-белих је навео да је Ковид сезона у којој је наш први тим одиграо 79 такмичарских утакмица, имао бројна путовања, тестирања, повреде играча и заразу вирусом короне, као и неминовне кадровске промене у играчком и тренерском саставу, али и додатне непредвиђене трошкове за клуб, који су довели до врло сложене финансијске ситуације у којој се клуб тренутно налази.

Директор клуба Филип Сунтурлић информисао је чланове Скупштине о свим активностима које је клуб предузео током претходне сезоне, плановима за наредну, као и у прелазном року и даљим корацима које Црвена звезда планира у том смеру. Такође, директор клуба информисао је присутне и око положаја КК Црвена звезда у евролигашкој породици и статуса нашег клуба пред ЕЦА и Евролигом чији је члан претходних 10 година.

Коначно трочасовно заседање Скупштине окончано је одлуком о расписивању избора, имајући у виду да је свим органима клуба верификован мандат одлуком Скупштине до спровођења избора који би требало да се одрже почетком августа.

О свим дешавањима у клубу по овим питањима, Црвена звезда ће благовремено обавештавати јавност.

КК Црвена звезда мтс

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Who's Online

Скочи на траку са алаткама