Košarka Košarka/Vesti

Održana Skupština kluba, slede redovni izbori

KK Crvena zvezda održao je u utorak 29.06.2021. godine redovno zasedanje Skupštine kluba.

Ovo zasedanje ujedno je bilo i poslednje u ovom sazivu pošto Skupštini KK Crvena zvezda i svim ostalim rukovodećim organima kluba (Predsednik, predsedništvo, Upravni odbor…), ističe petogodišnji mandat.

Zasedanje Skupštine koje je drugo u takmičarskoj sezoni 2020-2021 imalo je kvorum i 8 tačaka dnevnog reda:

1. Donošenje Odluke o usvajanju zapisnika sa redovne sednice Skupštine Košarkaškog kluba Crvena zvezda u 2020.godini, održane 03.08.2020. godine;

2. Donošenje Odluke o usvajanju finansijskog izveštaja za 2020. godinu za preduzeće Zvezda Forever d.o.o.;

3. Donošenje Odluke o usvajanju finansijskog izveštaja za 2020. godinu za preduzeće Fourred d.o.o.;

4. Izveštaj o poslovanju košarkaškog kluba Crvena zvezda u sezoni 2020/21 i planovi za sezonu 2021/22;

5. Donošenje Odluke o usvajanju finansijskog izveštaja KK Crvena zvezda za 2020. godinu i mišljenja ovlašćenog revizora o finansijskom izveštaju KK Crvena zvezda za 2020. godinu;

6. Izveštaj o sportskim rezultatima u sezoni 2020/21 i planovi za sezonu 2021/22;

7. Informacija o proceduri i pripremi Izborne Skupštine KK Crvena zvezda i javni poziv članovima kluba za predlog kandidata za članove Skupštine KK Crvena zvezda

8. R a z n o

Pre svega predsednik kluba Nebojša Čović u prvom delu zasedanja i svog izlaganja osvrnuo se na velike uspehe KK Crvena zvezda ne samo u prethodnoj sezoni, već i tokom celog petogodišnjeg mandata na čelu kluba.

KK Crvena zvezda u tom periodu osvojila je 3 ABA lige, 4 titule prvaka Srbije, 2 Kupa Radivoja Koraća, 1 Superkup ABA lige, a klub je u tom periodu 4 godine učestvovao u Evroligi i postao prepoznatljiv brend u evropskim okvirima i standardni učesnik u najjačem evropskom klupskom takmičenju. Prvi čovek crveno-belih posebno se osvrnuo na prethodnu, izuzetno tešku sezonu u kojoj je klub okončao triplom krunom i pored brojnih otežavajućih okolnosti: počev od kovid sezone i svih izazova koje je takva sezona nosila i na terenu i po pitanju logistike, preko brojnih prepreka i opstrukcija sa kojima se klub suočavao u regionalnom takmičenju na terenu i u administrativnom delu, do kadrovskih promena u stručnom timu Crvene zvezde tokom sezona, brojnih povređenih i zaraženih igrača…

KK Crvena zvezda je uspeo sistemom koji je izgradio u prethodnih 10 godina da se izbori sa svim zamkama, problemima i izazovima, i pokaže i na terenu i van njega da je veliki klub koji ima uspehe, trofeje i ono najvažnije – podršku miliona navijača koji vole crveno-belu boju i poštuju rezultate i 17 trofeja kluba u prethodnih 10 godina.

KK Crvena zvezda je u prethodnom petogodišnjem mandatu samo potvrdila sa ljudima koji rade u sistemu našeg kluba, da je pobedila na svim poljima i pozicionirala se kao vodeći klub u regionu u svakom aspektu – rezultatski, organizaciono i kao prepoznatljiv klub i brend i u evropskim okvirima.

Na sednici Skupštine jednoglasno su usvojeni zapisnik sa prethodne Skupštine, kao i izveštaji o poslovanju firmi „Fourred“ i „Zvezda Forever“, izveštaji o poslovanju KK Crvena zvezda, i finansijski izveštaj za sezonu 2020-2021 KK Crvena zvezda.

Obrazlažući finansijski izveštaj prvi čovek crveno-belih je naveo da je Kovid sezona u kojoj je naš prvi tim odigrao 79 takmičarskih utakmica, imao brojna putovanja, testiranja, povrede igrača i zarazu virusom korone, kao i neminovne kadrovske promene u igračkom i trenerskom sastavu, ali i dodatne nepredviđene troškove za klub, koji su doveli do vrlo složene finansijske situacije u kojoj se klub trenutno nalazi.

Direktor kluba Filip Sunturlić informisao je članove Skupštine o svim aktivnostima koje je klub preduzeo tokom prethodne sezone, planovima za narednu, kao i u prelaznom roku i daljim koracima koje Crvena zvezda planira u tom smeru. Takođe, direktor kluba informisao je prisutne i oko položaja KK Crvena zvezda u evroligaškoj porodici i statusa našeg kluba pred ECA i Evroligom čiji je član prethodnih 10 godina.

Konačno tročasovno zasedanje Skupštine okončano je odlukom o raspisivanju izbora, imajući u vidu da je svim organima kluba verifikovan mandat odlukom Skupštine do sprovođenja izbora koji bi trebalo da se održe početkom avgusta.

O svim dešavanjima u klubu po ovim pitanjima, Crvena zvezda će blagovremeno obaveštavati javnost.

KK Crvena zvezda mts

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama