Блог Кошарка Кошарка/Вести ЦЗБГ

Не дај се Звездо пасјим синовима!

Битка око КК Црвена звезда траје.

Можда неки навијачи нису свесни свега онога што се дешава у и око нашег кошаркашког клуба, али то нам не даје за право да затварамо очи пред чињеницама да неко жели да се дочепа власти у КК Црвена звезда тако што ће рушити и подривати наш клуб.

Ако некоме, у задњих неколико година, није било јасно да браћа Вучић покушавају да сруше Небојшу Човића и преузму власт у Звезди, онда су се вероватно свима отвориле очи овим последњим дешавањима и враћањем Жељка Обрадовића у Партизан.

Пазите, са спортске стране нико од Звездиних навијача нема ништа против да се Обрадовић врати у клуб у коме је остварио највећу афирмацију. На крају крајева, многе од нас који навијамо за Црвену звезду и није превише брига шта се дешава у комшијском табору. Али изузетно боде очи то што је председник државе, Александар Вучић, изјавио поводом доласка Обрадовића. Пре него пренесемо његове речи битно је да се осврнемо на то да се председник меша у све, као нека мирођија која мора да зачини свако јело. И то његово мешање постаје неукусно, а из авиона је видљиво да овим последњим мешањем око доласка Обрадовића жели да запржи чорбу председнику КК Црвена звезда, Небојши Човићу, јер је изузетно љубоморан што ономад наш председник клуба није допустио да Андреј Вучић, брат председника Србије, преузме Црвену звезду.

Та догађања су и те како оставила трага на финансијску ситуацију у Црвеној звезди, а о томе се и писало како су се неки спонзори повукли и како неки нису слали обећани новац. У свему томе Звезда је пливала са главом изнад воде и успевала да постиже одличне резултате, посебно у регионалном и домаћем првенству. Ипак, очито је да је дошло неко време у коме се ради на томе да КК Црвена звезда не треба више да буде на трону, а и сам председник Човић је неколико пута говорио о томе да не зна да ли ће да се и даље кандидује за председника, вероватно алудирајући да не може да се бори са оним који се меша у све.

Управо та особа се недавно огласила поводом доласка Жељка Обрадовића у Партизан, речима: “Желим му много успеха и победа и да и Партизан и Србију врати на европски трон”
И птице на грани занју да се Обрадовић не би вратио у Партизан да му није обећана плата и будџет какву могу да обезбеде само великани европске кошарке. А ту плату му сигурно није обећао Остоја Мијаиловић јер ни тај не сме ни да прдне без да му председник нешто не каже јер је овај део његове владајуће странке.

Овим чином се председник Србије ставио на страу оних који су деценијама уништавали Црвену звезду и који нису бирали средства како да понизе наш клуб и да нас доведу на руб егзистенције. Неки верују да је то урадио због предстојећих избора, док други мисле да је то чист реваншизам јер Андреју није било допуштено да преузме Звезду.

Шта год да је у питању Црвеној звезди и њеном председнику остаје да се боре за име и углед нашег клуба, а нама да их подржимо у свему без обзира колико велик противник био – и у спортским и ван спортским оквирима. Једино остаје питање да ли ће организовани навијачи (Делије), а и они који то нису, дићи свој глас против председника и свега онога што се очито ових дана ради против Црвене звезде, а у корист Партизана. Гробари, који су својевремено скандирали председнику Србије сада ћуте јер чим су милиони ушли у њихов клуб заборављају све и сада им не смета ни Вучић, ни његови милиони који улазе у КК Партизан. Све је очито и све је јасно као дан, а посебно након данашњег потписа Кевина Пантера за 3 милиона за две године. 

Не дај се Црвена звездо, не дајте се Цигани, не дај се председниче Човићу!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by KKCZ INSAJDER (@kkcz_insajder)

 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

 

Скочи на траку са алаткама