Košarka Košarka/Vesti Košarka/Ženska košarka

Maša Janković u timu reprezentacije za Evropsko prvenstvo

Izvor: SD Crvena zvezda

Maša Janković nalazi se među 12 odbranih igračica koje će predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu u Španiji i Francuskoj od 17. do 27. juna 2021. godine.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak u Valensiji igra prvu utakmicu na Evropskom šampionatu, a protivnik u dvorani “La Fonteta” od 18 časova biće selekcija Italije. Meč se igra u okviru grupe B, u kojoj će se tri sata ranije u istoj hali sastati Crna Gora i Grčka.

Među dvanaest igračica koje je selektorka Marina Maljković odabrala za prvenstvo Starog kontintenta našla se i košarkašica Crvene zvezde, Maša Janković. Srbiju će predstavljati u Valensiji, uz Mašu Janković i Sonja Vasić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Ana Dabović, Maja Škorić, Anđela Dugalić i Tina Krajišnik.

Srbija će sve mečeve igrati u dvorani “La Fonteta”. Nakon premijernog duela protiv Italije, očekuju nas dva popodnevna termina,12.00 protiv Grčke u petak i Crne Gore u nedelju.

Posle nastupa na Evropskom prvenstvu najbolje srpske košarkašice očekuju i OI u Tokiju.

Maša Janković je prva igračica Crvene zvezde koja će nastupiti na Evropskom prvenstvu od 2003. godine, kada su se na spisku našle Ana Joković i Katarina Manić. Milica Dabović je završila sezonu u Crvenoj zvezdi 2007. ali je ubrzo postala član Moskve i našla se na spisku za EP istog leta, kao i četiri igračice – Iva Roglić, Ines Ajanović, Marina Puškar i Miljana Bojović za EP 2009, kojima su na kraju sezone 2008/09 istekli ugovori sa Crvenom zvezdom.

Želimo puno sreće našoj Maši i našoj reprezentaciji na Evropskom prvenstvu.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama