Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Женска кошарка

Срећно и хвала, Ицо!

Извор: СД Црвена звезда

Капитен ККЖ Црвена звезда Комбанк и МВП Прве женске лиге Србије Ивана Катанић каријеру наставља у Белгији, у екипи Мехелена.

Ивана је у Црвену звезду стигла 2013. године, а дебитовала је 13.децембра 2014. у победи против Бора, у истоименом граду. Стасавала је и сазревала уз сестру Александру, од које је преузела капитенску одговорност. Затим је постала лидер, интегрални део Звездиних успеха и пример млађим генерацијама. Њен удео у повратку клуба на европску сцену после 12 година је немерљив. Са Црвеном звездом је освојила све трофеје у млађим категоријама, и окитила се ореолом шампиона у кадетском и јуниорском узрасту. Одрастала је заједно са новим Звездиним успоном и буђењем гиганта.

Одиграла је 236 утакмица у црвено-белом дресу, постигла 2136 поена, уз 993 асистенције. Освојила је четири шампионске титуле и три Купа Милан Цига Васојевић, уз два учешћа на Фајнал фору WABA лиге.

Под вођством тренера Драгана Вуковића искристалисала се као водећи плејмејкер у региону и постала део најбоље репрезентације Србије, са којом се тренутно налази на припремама пред предстојеће ЕП у Шпанији и ОИ у Токију. Са јуниорском и младом репрезентацијом Србије је освојала сребрне медаље на ЕП.

Поставила је границе високо и обарала рекорде. У протекле две године је била најбољи асистент домаћег шампионата, а у сезони за нама је на импресиван начин поставила рекорд по броју асистенција на једној утакмици, у другом мечу полуфиналне серије плеј-офа против Радивој Кораћа – 18.

Заслужено је понела МВП признање финалне утакмице Прве женске лиге Србије, у којој је Звезду предводиле до 332. шампионске титуле.

Осим по трофејима и лидерству, Ивана је упамћена и по свом понашању на терену и ван њега. Капитенском.

– Још од малена навијам за Звезду и одувек сам имала велику жељу да једног дана играм у црвено-белом. Више од тога ми се остварило, не само да сам заиграла, већ смо освојили све трофеје, (од кадетских до сениорских), и још значајније, стекла сам другу породицу. Веома сам захвална и срећна што сам овде провела 7 лепих година и увек ћу их се радо сећати. Звезду ћу увек носити у срцу и желим да наставимо са успесима како на домаћој, тако и на европској сцени!

ККЖ Црвена звезда жели пуно среће Ивани Катанић у новом клубу, а врата њеног клуба, врата Црвене звезде су заувек широм отворена за свог капитена.

Срећно, Ицо!

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама