Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Женска кошарка

Маша Јанковић у тиму репрезентације за Европско првенство

Извор: СД Црвена звезда

Маша Јанковић налази се међу 12 одбраних играчица које ће представљати Србију на Европском првенству у Шпанији и Француској од 17. до 27. јуна 2021. године.

Женска кошаркашка репрезентација Србије у четвртак у Валенсији игра прву утакмицу на Европском шампионату, а противник у дворани “Ла Фонтета” од 18 часова биће селекција Италије. Меч се игра у оквиру групе Б, у којој ће се три сата раније у истој хали састати Црна Гора и Грчка.

Међу дванаест играчица које је селекторка Марина Маљковић одабрала за првенство Старог континтента нашла се и кошаркашица Црвене звезде, Маша Јанковић. Србију ће представљати у Валенсији, уз Машу Јанковић и Соња Васић, Саша Чађо, Невена Јовановић, Јелена Брукс, Дајана Бутулија, Александра Црвендакић, Ивон Андерсон, Ана Дабовић, Маја Шкорић, Анђела Дугалић и Тина Крајишник.

Србија ће све мечеве играти у дворани “Ла Фонтета”. Након премијерног дуела против Италије, очекују нас два поподневна термина,12.00 против Грчке у петак и Црне Горе у недељу.

После наступа на Европском првенству најбоље српске кошаркашице очекују и ОИ у Токију.

Маша Јанковић је прва играчица Црвене звезде која ће наступити на Европском првенству од 2003. године, када су се на списку нашле Ана Јоковић и Катарина Манић. Милица Дабовић је завршила сезону у Црвеној звезди 2007. али је убрзо постала члан Москве и нашла се на списку за ЕП истог лета, као и четири играчице – Ива Роглић, Инес Ајановић, Марина Пушкар и Миљана Бојовић за ЕП 2009, којима су на крају сезоне 2008/09 истекли уговори са Црвеном звездом.

Желимо пуно среће нашој Маши и нашој репрезентацији на Европском првенству.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама