Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda rutinski savladala Cibonu

Košarkaši Crvene zvezde su u zaostalom meču 14. kola ABA lige savladali,  u Beogradu, ekipu Cibone. Nije Zvezda blistala, ali je odigrala onoliko koliko joj je bilo potrebno i ovom pobedom stigla do 17 pobede u ABA ligi.

Crvena zvezda – Cibona 85:63 (21:10, 20:18, 16:12, 28:23)

Zvezda je odlično odigrala prvu četvrtinu. Prednost, koja je na kraju ovog perioda iznosila 11 poena na kontu crveno-belih (21:10), mogla je da bude i veća da su naši igrači bili precizniji. Ono što je bilo interesantno u ovom periodu jeste da je Zvezda skoro sve poene postigla van linije 6,75 (6 trojki). Prvi koše koji nije bio za tri poena postigao je Uskoković sa slobodnih bacanja.

U drugom periodu naši košarkaši su dobro počeli, ali se Cibona vratila na jednocifren zaostatak (27:20), pa je Radonjić morao da pozove tajm aut što je urodilo plodom i Zvezda je otišla na 35:23. Do kraja ovog perioda nije se desilo ništa spektakularno, pa se na odmor otišlo sa prednošću crveno-belih od 13 poena (41:28). U ovom periodu naši košarkaši su postigli samo jednu trojku, ali su zato 7 puta bili precizni za dva poena.

Treći period nam nije doneo ništa novo. Zvezda je igrala onoliko koliko joj je bilo potrebno i nije dozvoljavala gostima da urade nešto više od onoga što su uradili u prvom poluvremenu. Crveno-beli su dobili i ovu četvrtinu, pa je prednost na kraju iznosila 17 razlike (57:40).

Poslednjih 10 minuta ovog meča se nisu razlikovale od prethodnih 30. Zvezda je igrala rutinski i uspevala je da već postojeću razliku podiže, pa je na kraju rezultat bio više nego ubedljiv 85:63.

Crvena zvezda: Hol 13, Volden 6, Lojd 25, Uskoković 4, Rit 2, Radanov 4, Dobrić, Simonović 8, Kuridža 14, Kuzmić 5, Noko 4

Najbolji igrač u meču protiv Cibone

View Results

Loading ... Loading ...

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama