Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда – Цибона (уторак, 18)

Кошаркаши Црвене звезде након трече овосезонске победе над екипом Партизана, и 16. тријумфа у регионалном такмичењу, немају времена за одмор.

Већ у уторак од 18 часова очекује их заостали меч 14. кола АБА лиге против загребачке Цибоне.

Некадашњи велики ривал црвено-белих још из времена бивше СФРЈ, налази се на средини табеле, а екипа је у последње две утакмице показала да има пуно талента и квалитета.

Због свега наведеног и велике потрошње црвено-белих, посао против Цибоне биће тежак, а ни на овом мечу неће бити у тиму кажњеног капитена Бранка Лазића:

– Цибона је показала да је у задњим утакмицама подигла квалитет своје игре. То је тим са пуно изузетно талентованих играча и одличним тренером који их води. Морамо да им укажемо пуни респект. У последња два кола савладали су екипу Партизана као гости, играли су егал меч против Будућности. Енергетски и са јаком и великом концентрацијом морамо да приступимо тој утакмици, и кроз сам меч да градимо резултат, који ће нам омогућити да можемо да наставимо даље у позитивном амбијенту – рекао је пред долазак Цибоне у Београд тренер Црвене звезде Дејан Радоњић.

Кори Волден: – Очекује нас млада врло талентована екипа, уз распоред у коме се налазимо, и форму коју су показали у последње време, овој утакмици свакако морамо да приступимо максимално опрезно и уз свако поштовање противника. Утакмица са Партизаном је донела одредјену потрошњу, али ми желимо да наставимо са победама. Против Цибоне без обзира што имамо минимално време да се припремимо, морамо да одиграмо уз приступ, жељу и енергију коју смо показали у претходном периоду, како би дошли до бодова и наставили изузетно напорну недељу – рекао је Кори Волден.

Црвено-бели су славили у последњих 14 утакмица против Цибоне, а тренутни скор је 28-11 за КК Црвена звезда.

Јубиларни 40. меч у регионалном такмичењу Црвена звезда Цибона игра се од 18 часова без присуства публике, уз поштовање свих здравствених мера због пандемије Ковид-19.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама