Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда рутински савладала Цибону

Кошаркаши Црвене звезде су у заосталом мечу 14. кола АБА лиге савладали,  у Београду, екипу Цибоне. Није Звезда блистала, али је одиграла онолико колико јој је било потребно и овом победом стигла до 17 победе у АБА лиги.

Црвена звезда – Цибона 85:63 (21:10, 20:18, 16:12, 28:23)

Звезда је одлично одиграла прву четвртину. Предност, која је на крају овог периода износила 11 поена на конту црвено-белих (21:10), могла је да буде и већа да су наши играчи били прецизнији. Оно што је било интересантно у овом периоду јесте да је Звезда скоро све поене постигла ван линије 6,75 (6 тројки). Први коше који није био за три поена постигао је Ускоковић са слободних бацања.

У другом периоду наши кошаркаши су добро почели, али се Цибона вратила на једноцифрен заостатак (27:20), па је Радоњић морао да позове тајм аут што је уродило плодом и Звезда је отишла на 35:23. До краја овог периода није се десило ништа спектакуларно, па се на одмор отишло са предношћу црвено-белих од 13 поена (41:28). У овом периоду наши кошаркаши су постигли само једну тројку, али су зато 7 пута били прецизни за два поена.

Трећи период нам није донео ништа ново. Звезда је играла онолико колико јој је било потребно и није дозвољавала гостима да ураде нешто више од онога што су урадили у првом полувремену. Црвено-бели су добили и ову четвртину, па је предност на крају износила 17 разлике (57:40).

Последњих 10 минута овог меча се нису разликовале од претходних 30. Звезда је играла рутински и успевала је да већ постојећу разлику подиже, па је на крају резултат био више него убедљив 85:63.

Црвена звезда: Хол 13, Волден 6, Лојд 25, Ускоковић 4, Рит 2, Раданов 4, Добрић, Симоновић 8, Куриџа 14, Кузмић 5, Ноко 4

Најбољи играч у мечу против Цибоне

View Results

Loading ... Loading ...

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама