Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда жели победу у вечитом дербију

Кошаркаши Црвене звезде у недељу дочекују екипу Партизана у другом овосезонском дербију у АБА лиги. Након што су се играчи, који су били заражени корона ворусом, опоравили, главобољу тренеру Радоњићу задаје неиграње капитена Бранка Лазића који је добио казну од две утакмице неиграња због тога што је на утакмици против сплита намерно лактом ударио играча домаћих, Луковића.

Ипак, неиграње Лазића не би требало да представља толики хендикеп за црвено-беле јер су наши кошаркаши, у недавном Куп такмичењу, наступили много десеткованији у односу на сутрашњи меч, па су опет славили против вечитог ривала.

Звезда је показала, већ у утакмици са Химкијем, колико јој значе повратници, па се очекује да тренер Радоњић посложи коцкице како треба и да наши кошаркаши сутра одиграју једну добру утакмицу и, наравно, победе. Победа је важна јер црвено-бели желе да освоје прво место у регуларном делу такмичења и тако обезбеде предност домаћег паркета у завршници АБА лиге.

Пред наредни меч, тренер Црвене звезде Дејан Радоњић каже:

Утакмице Црвене звезде и Партизана увек имају специфичну тежину, ми смо у жестоком ритму, и уз то, исти ритам нас очекује и у наредном периоду и након утакмице са Партизаном. Осим специфичне тежине, и Партизан и ми имамо додатне разлоге да дамо наш тренутни максимум. Немамо капитена Бранка Лазића за утакмицу са Партизаном, али остали играчи зато морају да буду спремни да дају максималан допринос – рекао је тренер црвено-белих.

Дејан Давидовац је реко следеће:

Дерби утакмице увек имају своју специфичност и набој, добро се познајемо јер ће нам бити трећа утакмица у сезони. Да не користим фразе, заиста није важна ни тренутна форма, ни тренутне амбиције. Нама је заиста било тешко у претходном периоду, момци који су били ван екипе су нам много недостајали у сваком смислу,а утакмица је било баш пуно. Полако се комплетирамо,мада нећемо имати капитена у недељу на паркету. Хватамо ритам, и желимо да наставимо да се подижемо као тим. Очекујем велику борбу и наш максималан ангажман – рекао је Давидовац.

Меч 21. кола игра се у недељу од 19.30 часова у хали “Александар Николић”, а већ у уторак од 18 сати следи и дуел са Цибоном на истом месту у заосталој утакмици регионалног такмичења.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама