Košarka Košarka/Najava utakmica

Crvena zvezda želi pobedu u večitom derbiju

Košarkaši Crvene zvezde u nedelju dočekuju ekipu Partizana u drugom ovosezonskom derbiju u ABA ligi. Nakon što su se igrači, koji su bili zaraženi korona vorusom, oporavili, glavobolju treneru Radonjiću zadaje neigranje kapitena Branka Lazića koji je dobio kaznu od dve utakmice neigranja zbog toga što je na utakmici protiv splita namerno laktom udario igrača domaćih, Lukovića.

Ipak, neigranje Lazića ne bi trebalo da predstavlja toliki hendikep za crveno-bele jer su naši košarkaši, u nedavnom Kup takmičenju, nastupili mnogo desetkovaniji u odnosu na sutrašnji meč, pa su opet slavili protiv večitog rivala.

Zvezda je pokazala, već u utakmici sa Himkijem, koliko joj znače povratnici, pa se očekuje da trener Radonjić posloži kockice kako treba i da naši košarkaši sutra odigraju jednu dobru utakmicu i, naravno, pobede. Pobeda je važna jer crveno-beli žele da osvoje prvo mesto u regularnom delu takmičenja i tako obezbede prednost domaćeg parketa u završnici ABA lige.

Pred naredni meč, trener Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže:

Utakmice Crvene zvezde i Partizana uvek imaju specifičnu težinu, mi smo u žestokom ritmu, i uz to, isti ritam nas očekuje i u narednom periodu i nakon utakmice sa Partizanom. Osim specifične težine, i Partizan i mi imamo dodatne razloge da damo naš trenutni maksimum. Nemamo kapitena Branka Lazića za utakmicu sa Partizanom, ali ostali igrači zato moraju da budu spremni da daju maksimalan doprinos – rekao je trener crveno-belih.

Dejan Davidovac je reko sledeće:

Derbi utakmice uvek imaju svoju specifičnost i naboj, dobro se poznajemo jer će nam biti treća utakmica u sezoni. Da ne koristim fraze, zaista nije važna ni trenutna forma, ni trenutne ambicije. Nama je zaista bilo teško u prethodnom periodu, momci koji su bili van ekipe su nam mnogo nedostajali u svakom smislu,a utakmica je bilo baš puno. Polako se kompletiramo,mada nećemo imati kapitena u nedelju na parketu. Hvatamo ritam, i želimo da nastavimo da se podižemo kao tim. Očekujem veliku borbu i naš maksimalan angažman – rekao je Davidovac.

Meč 21. kola igra se u nedelju od 19.30 časova u hali “Aleksandar Nikolić”, a već u utorak od 18 sati sledi i duel sa Cibonom na istom mestu u zaostaloj utakmici regionalnog takmičenja.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama