Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда сигурна у негледљивом дербију

Кошаркаши Црвене звезде остварили су и 16. победу у АБА лиги. Вечерас су у једном од лошијих дербија савладали екипу Партизана резултатом 73:64.

Црвена звезда – Партизан 73:64 (15:14, 26:20, 16:16, 16:14)

Ништа посебно нисмо видели вечерас у вечитом дербију између Црвене звезде и Партизана. чак шта више, гледали смо дерби са пуно грешака на обе стране и нешто мало атрактивних потеза.

Црвена звезда је играла онолико колико јој је било потребно за победу која ни у једном тренутку није долазила у питање, али пулени Дејана Радоњића нису одушевили. Једноставно изгледало је као да не желе да додају гас и дотуку противника, па су из те индолентности правили доста грешака и буквално омогућавали гостима да остану колико толико у овом мечу.

Шут за три поена је био изузетно лош код наше екипе (8/27), али је тато шут за два поена вечерас био изузетно добар, чак 60% (18/30). И вечерас је центарска линија била инфериорнији део екипе, мада треба истачи одличну партију Дуопа Рита који је постигао 15 поена и имао 7 скокова и 2 асистенције.

Имаће тренер Радоњић још доста тога да уради како би екипа изгледала много боље и сигурније на паркету, али је мало времена за то јер црвено-беле очекује заостали меч са Цибоном, а онда у недељу (22. марта) меч против Будућности, у Подгорици, који ће одлучивати која од ове две екипе ће заузети прво место у регуларном делу сезоне.

Црвена звезда: Хол, Лој 10, Волден 12, Ускоковић 2, Давидовац 14, Рит 15, Раданов 3, Добрић 10, Симоновић, Куриџа 3, Кузмић, Ноко 4

Најбољи играч у мечу против Партизана

View Results

Loading ... Loading ...

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама