Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Vidi šta si nam uradio od Zvezde, Saša…

Foto: Igokea/Nikola Vuruna

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su i drugi poraz u ovosezonskom ABA takmičenju. Ovog puta od crveno-belih bili je bolja ekipa Igokee koja je slavila rezultatom 85:65.

Promena na klupi Crvene zvezde nije donela napredak u prvom meču. Trener Dejan Radonjić jednostavno nije mogao da uradi apsolutno ništa da poveže jednu izuzetno raštimovanu Crvenu zvezdu. Ono što je sigurno mogao da vidi jeste to na koga će u budućnosti moći da računa, a kome će se (ako bude trebalo, a verovatno će trebati) zahvaliti na saradnji.

Međutim, ono što u ovom tekstu moramo da istaknemo jeste ostavština Saše Obradovića, donedavnog trenera crveno-belih. Upozoravali smo, pisali, govorili (kao i mnogi drugi), ali večeras se to tek videlo u punom smislu.

Zvezda već duže vreme ne liči na ekipu. Primetilo se to ne samo u Evroligi, nego i na abaligaškim utakmicama. Jednostavno crveno-beli su do sada delovali (posebno u segmentu napada, a večeras i u odbrani) kao da su sakupljeni sa ulice, a ne da se radi o igračima koji su trebali da se prošetaju ABA ligom i naprave iskorak u Evroligi. Utakmice protiv Zenita, i sada protiv Igokee, samo su kulminacija onoga što već duže vreme ne funkcioniše u crveno-belom taboru. Ovakva raštimovanost, indolentnost, nepreciznost, nekreativnost, odavno nisu viđeni od strane Zvezdinih košarkaša.

Upravo iz tog razloga se večeras nismo bavili kretanjem rezultata, niti statistikom, nego onim što je bivši trener Saša Obradović ostavio iza sebe. A ostavio je jedan veliki krater. Zvezda je u neviđenom kanalu i rasulu. Šta nam donose naredni dani, nedelje i meseci, ostaje nam da vidimo, ali ovo nikako ne izgleda dobro.

Zato, Dejane Radonjiću, neka ti je Bog na pomoći.

Autor: CZBG, Dario K.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama