Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Шта следи? Зима или ледено доба?

Након изузетно лошег издања црвено-белих у Русији, Саша Обрадовић бива смењен, а на његово место долази најуспешнији тренер Црвене звезде и миљеник навијача, Дејан Радоњић.

Одмах на дебију, видело се да ову екипу није склапао Радоњић и да ће бити још прецртаних након Терија. У наредне две седмице не треба очекивати ништа друго но уигравање и прилагођавање екипе на доста различит стил игре.

Бројни играчи нису у стању да играју агтесивно у одбрани, и код неких то ужасно изгледа. Радоњић не зна одакле да крене са променама што у игри што у играчком кадру.

Не желим да ово неко погрешно схвати, али она реченица: “иде зима” би се, због бројних фактора, могла претворити у: “иде ледено доба”. И не мислим да нећемо узети АБА или што год, већ мислим да ће требати да се уложи огроман напор да би се од ове екипе створио тим који ће освојити АБА Лигу.

Одмах да кажем, нас не сме да занима резултат из ове године у било ком такмичењу. Дејан МОРА остати на клупи током више сезона ако желимо икада да нападнемо ТОП 8.

А знате како се напада ТОП 8?
Тако што у истом систему годинама играш исто такмичење, коцкице се поклопе једном и-БУМ, ето нас. Уосталом, тако су и комшије дошле до Ф4.

Дејо, срећно, пуно је посла пред тобом!

Аутор: ЦЗБГ, Огњен Л.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама