Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Види шта си нам урадио од Звезде, Саша…

Фото: Игокеа/Никола Вуруна

Кошаркаши Црвене звезде доживели су и други пораз у овосезонском АБА такмичењу. Овог пута од црвено-белих били је боља екипа Игокее која је славила резултатом 85:65.

Промена на клупи Црвене звезде није донела напредак у првом мечу. Тренер Дејан Радоњић једноставно није могао да уради апсолутно ништа да повеже једну изузетно раштимовану Црвену звезду. Оно што је сигурно могао да види јесте то на кога ће у будућности моћи да рачуна, а коме ће се (ако буде требало, а вероватно ће требати) захвалити на сарадњи.

Међутим, оно што у овом тексту морамо да истакнемо јесте оставштина Саше Обрадовића, донедавног тренера црвено-белих. Упозоравали смо, писали, говорили (као и многи други), али вечерас се то тек видело у пуном смислу.

Звезда већ дуже време не личи на екипу. Приметило се то не само у Евролиги, него и на абалигашким утакмицама. Једноставно црвено-бели су до сада деловали (посебно у сегменту напада, а вечерас и у одбрани) као да су сакупљени са улице, а не да се ради о играчима који су требали да се прошетају АБА лигом и направе искорак у Евролиги. Утакмице против Зенита, и сада против Игокее, само су кулминација онога што већ дуже време не функционише у црвено-белом табору. Оваква раштимованост, индолентност, непрецизност, некреативност, одавно нису виђени од стране Звездиних кошаркаша.

Управо из тог разлога се вечерас нисмо бавили кретањем резултата, нити статистиком, него оним што је бивши тренер Саша Обрадовић оставио иза себе. А оставио је један велики кратер. Звезда је у невиђеном каналу и расулу. Шта нам доносе наредни дани, недеље и месеци, остаје нам да видимо, али ово никако не изгледа добро.

Зато, Дејане Радоњићу, нека ти је Бог на помоћи.

Аутор: ЦЗБГ, Дарио К.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама