Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Nešto je trulo u KK ?

Autor: CZBG, Ivan J.

Od vrha do dna, za samo 2 meseca. Sve ono što smo dobro uradili na pripremama smo upropastili dodatnom doselekcijom koja nikako da se uklopi i koja je skoro pa uništila hemiju u timu. Umesto da povuče ručnu i dovede ekipu u red, naš trener viče, ali u prazno. 

 

Neke stvari mogu da razumem, kao da smo nedolaskom Noka izgubili celokupnu koncepciju ispod koša, mogu donekle da razumem da smo hteli Hola da rasteretimo sa dovođenjem Tejlora i da smo tu napravili grešku. Potpuno je normalno da smo očekivali od Tejlora da će napraviti razliku jer smo videli koliko može, međutim, njegovo telo više nije za ovaj nivo košarke. Otišao je danas, naći će se zamena, ali da li će to rešiti sve probleme koje imamo? 

Ono što nikako ne mogu da razumem, zašto smo doveli skupu igračku kakav je O Brajant koju ne znamo da iskoristimo. Oslanjati se na njegove individualne kvalitete gde već imamo Lojda koji bi jedini mogao da ima nerezonske šuteve je pucanje u kolena. Očekivali smo da se uklopi u tim igrača koje krasi timski duh i pogrešili smo. Pogotovo što trener ni to što ume ne zna da iskoristi na najbolji mogući način. 

Ono što svakog Zvezdaša boli jeste odnos prema srpskim igračima. Oni nisu atlete, ali su košarkaški pismeni i naši su. Oni su ti koji daju više Zvezdi nego bilo koji strani igrač (čast izuzecima). Onoliko vikanje na Dobrića je prevršilo svaku meru dobrog ukusa. Umesto da zbog zgusnutog ritma utakmica u Evroligi, igrači poput Uskokovića, Radanova i Boriše dobiju priliku u ABA ligi, mi gledamo često inostranu petorku što je poražavajuće za jedan klub kakav je KK Crvena zvezda.

Trener? Šta reći o legendi Crvene zvezde koji voli svoj klub? Kakvu poruku imaju mladi igrači koji su Zvezdaši ‘do koske’ kao što je on? Jedan Zvezdaš mora da nanjuši to i da takvi igrači imaju napredak u igri. Šta reći za njegove hokejaške izmene gde je nebitno da li izvodiš igrača koji je ‘vruć’? Kako objasniti da mi juče branimo napad Budućnosti i onda imamo dve sekunde da urdimo nešto u napadu a gubimo koš razlike? 

Rešenja: Dovesti pleja koji će biti prvi plej. Hol nam puno znači i jasno se vidi njegovo neigranje u poslednjim mečevima. Biće idealan kao drugi plej. Voldena ćemo moći onda da koristimo drugačije jer je evidentno da ne može da vodi ekipu, ali da može biti strašan bek koji će rasteretiti pleja. Samim tim, i napad će bolje da funkcioniše, lopta će se kretati dosta brže. Novi plej mora naći konekciju sa centrima. Ako ne nađe, mora se dovesti i jedan centar, a jednog kojeg već imamo, poslati u FMP. Kuzmić je sličan Ročestiju, bivši je igrač koga jako malo koristimo, Teri je pokazao izuzetnu košarkašku neinteligenciju… 

Odbrana mora da bude kao u drugom poluvremenu protiv Budućnosti. Koliko god smo juče bili loši napadački i imali skoro 20 grešaka, nas je odbrana držala do poslednjeg minuta utakmice. 

Umesto da se ove godine prošetamo kroz ABA ligu i probamo da uradimo nešto više u EL, mi sada strepimo za sve jer igru nemamo, hemija je poremećena i moramo se uzdati da će Sale da mućne glavom i vidi gde greši. Majstore, vikni jednom na sebe, može i nekoliko puta! Razbudi se i promeni se, inače ćeš umesto aplauza i podrške publike ( kad se vrati) čuti zvižduke i salve uvreda. Nije lepo, ali je tako to u Crvenoj zvezdi. Uzdam se u tebe !

Skoči na traku sa alatkama