Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Нешто је труло у КК ?

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

Од врха до дна, за само 2 месеца. Све оно што смо добро урадили на припремама смо упропастили додатном доселекцијом која никако да се уклопи и која је скоро па уништила хемију у тиму. Уместо да повуче ручну и доведе екипу у ред, наш тренер виче, али у празно. 

 

Неке ствари могу да разумем, као да смо недоласком Нока изгубили целокупну концепцију испод коша, могу донекле да разумем да смо хтели Хола да растеретимо са довођењем Тејлора и да смо ту направили грешку. Потпуно је нормално да смо очекивали од Тејлора да ће направити разлику јер смо видели колико може, међутим, његово тело више није за овај ниво кошарке. Отишао је данас, наћи ће се замена, али да ли ће то решити све проблеме које имамо? 

Оно што никако не могу да разумем, зашто смо довели скупу играчку какав је О Брајант коју не знамо да искористимо. Ослањати се на његове индивидуалне квалитете где већ имамо Лојда који би једини могао да има нерезонске шутеве је пуцање у колена. Очекивали смо да се уклопи у тим играча које краси тимски дух и погрешили смо. Поготово што тренер ни то што уме не зна да искористи на најбољи могући начин. 

Оно што сваког Звездаша боли јесте однос према српским играчима. Они нису атлете, али су кошаркашки писмени и наши су. Они су ти који дају више Звезди него било који страни играч (част изузецима). Онолико викање на Добрића је превршило сваку меру доброг укуса. Уместо да због згуснутог ритма утакмица у Евролиги, играчи попут Ускоковића, Раданова и Борише добију прилику у АБА лиги, ми гледамо често инострану петорку што је поражавајуће за један клуб какав је КК Црвена звезда.

Тренер? Шта рећи о легенди Црвене звезде који воли свој клуб? Какву поруку имају млади играчи који су Звездаши ‘до коске’ као што је он? Један Звездаш мора да нањуши то и да такви играчи имају напредак у игри. Шта рећи за његове хокејашке измене где је небитно да ли изводиш играча који је ‘врућ’? Како објаснити да ми јуче бранимо напад Будућности и онда имамо две секунде да урдимо нешто у нападу а губимо кош разлике? 

Решења: Довести плеја који ће бити први плеј. Хол нам пуно значи и јасно се види његово неиграње у последњим мечевима. Биће идеалан као други плеј. Волдена ћемо моћи онда да користимо другачије јер је евидентно да не може да води екипу, али да може бити страшан бек који ће растеретити плеја. Самим тим, и напад ће боље да функционише, лопта ће се кретати доста брже. Нови плеј мора наћи конекцију са центрима. Ако не нађе, мора се довести и један центар, а једног којег већ имамо, послати у ФМП. Кузмић је сличан Рочестију, бивши је играч кога јако мало користимо, Тери је показао изузетну кошаркашку неинтелигенцију… 

Одбрана мора да буде као у другом полувремену против Будућности. Колико год смо јуче били лоши нападачки и имали скоро 20 грешака, нас је одбрана држала до последњег минута утакмице. 

Уместо да се ове године прошетамо кроз АБА лигу и пробамо да урадимо нешто више у ЕЛ, ми сада стрепимо за све јер игру немамо, хемија је поремећена и морамо се уздати да ће Сале да мућне главом и види где греши. Мајсторе, викни једном на себе, може и неколико пута! Разбуди се и промени се, иначе ћеш уместо аплауза и подршке публике ( кад се врати) чути звиждуке и салве увреда. Није лепо, али је тако то у Црвеној звезди. Уздам се у тебе !

Скочи на траку са алаткама