Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда у дубоком каналу. Будућност славила у Пиониру

Фото: АБА лига

Хтели то да признамо или не, већ неко време мало тога штима у редовима црвено-белих. Вечерас се то показало у мечу против Будућности који су гости успели да добију резултатом 65:67 (20:17, 19:27, 16:12, 10:11) и тако нанесу први пораз Црвеној звезди у АБА лиги.

Тешко је било шта смислено написати о игри Црвене звезде које, у ствари, има све мањ и мање. Последњи прави бљесци црвено-белих виђени су у мечевима Евролиге против Арманија и Асвела, али све друго је било изузетно мучно за гледање, па чак и мечеви против тоталних аутсајдера у АБА лиги.

Колико год смо се радовали доласку неких играча у наше редове, евидентно је да су ти доласци пореметили хемију у екипи, а морамо отворено рећи да се ни тренер Саша Обрадовић не сналази баш најбоље у последње време. Наиме, његове честе, и много пута нерезонске, измене у потпуности некада поремете екипу. Такође, држање неких играча на паркету, као нпр. О’Брајанта, доносе потпуно контра ритам, мада вечерас многи нису били на свом нивоу.

Џордан Лојд, који је био носиоц игре црвено-белих, од доласка Рочестија и О’Брајанта потпуно се изгубио, па је у вечерашњем мечу имао шут 2/6 за два и 1/6 за три. Од меча који је феноменално одиграо против ЦСКА, Јагодић_Куриџа је такође нестао са паркета и почео да промашује оно што и затворених чију може да погоди. Хол се повредио, Лазић може колико може (већином у одбрани), Симоновића и Кузмића нема ни у дворани (толико су одсутни да се њихов учинак може мерити као да нису ни играли), Волден је такође стао са нападачким учинком, а Тери се труди само што је то изгледа једино што може да уради (мада би сигурно могао мало боље уз крштеног плеја). 

Оно што бде очи је да је Обрадовићу у ротацији нпр. Симоновић који малте не и не игра, док Симанић (који је на дебелом леду због непотписивања новог уговора), као ни Рит не добијају прилику на оваквом мечу у којем сигурно могу више да пруже од првопоменутог. Такође, ако се знало да је Хол ровит, његово место је морао да заузме или Раданов или Ускоковић, јер смо овако остали ускраћени за једног играча у ротацији.

Обрадовић мора мало да се замисли и да стави прст на чело, јер ово што тренутно ради, није оно што навијачи Звезде очекују. На крају крајева, он је бирао ове играче и он мора да сноси највећу одговорност за резултате ове сезоне. Ништа још није изгубљено јер је сезона дугачка, а има и реванш у Подгорици, тако да прво место у АБА лиги (што се тиче регуларног дела) је још увек у оптицају. Ипак, игра је забрињавајућа и за сада, ако овако остане, не нуди никакав оптимизам Звездиним навијачима.

Црвена звезда: О’Брајант 4, Рочести 11, Хол 3, Волден 7, Лојд 10, Давидовац 13, Лазић, Добрић 5, Симоновић, Јагодић-Куриџа 7,  Кузмић 1, Тери 4.

Скочи на траку са алаткама