Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda u dubokom kanalu. Budućnost slavila u Pioniru

Foto: ABA liga

Hteli to da priznamo ili ne, već neko vreme malo toga štima u redovima crveno-belih. Večeras se to pokazalo u meču protiv Budućnosti koji su gosti uspeli da dobiju rezultatom 65:67 (20:17, 19:27, 16:12, 10:11) i tako nanesu prvi poraz Crvenoj zvezdi u ABA ligi.

Teško je bilo šta smisleno napisati o igri Crvene zvezde koje, u stvari, ima sve manj i manje. Poslednji pravi bljesci crveno-belih viđeni su u mečevima Evrolige protiv Armanija i Asvela, ali sve drugo je bilo izuzetno mučno za gledanje, pa čak i mečevi protiv totalnih autsajdera u ABA ligi.

Koliko god smo se radovali dolasku nekih igrača u naše redove, evidentno je da su ti dolasci poremetili hemiju u ekipi, a moramo otvoreno reći da se ni trener Saša Obradović ne snalazi baš najbolje u poslednje vreme. Naime, njegove česte, i mnogo puta nerezonske, izmene u potpunosti nekada poremete ekipu. Takođe, držanje nekih igrača na parketu, kao npr. O’Brajanta, donose potpuno kontra ritam, mada večeras mnogi nisu bili na svom nivou.

Džordan Lojd, koji je bio nosioc igre crveno-belih, od dolaska Ročestija i O’Brajanta potpuno se izgubio, pa je u večerašnjem meču imao šut 2/6 za dva i 1/6 za tri. Od meča koji je fenomenalno odigrao protiv CSKA, Jagodić_Kuridža je takođe nestao sa parketa i počeo da promašuje ono što i zatvorenih čiju može da pogodi. Hol se povredio, Lazić može koliko može (većinom u odbrani), Simonovića i Kuzmića nema ni u dvorani (toliko su odsutni da se njihov učinak može meriti kao da nisu ni igrali), Volden je takođe stao sa napadačkim učinkom, a Teri se trudi samo što je to izgleda jedino što može da uradi (mada bi sigurno mogao malo bolje uz krštenog pleja). 

Ono što bde oči je da je Obradoviću u rotaciji npr. Simonović koji malte ne i ne igra, dok Simanić (koji je na debelom ledu zbog nepotpisivanja novog ugovora), kao ni Rit ne dobijaju priliku na ovakvom meču u kojem sigurno mogu više da pruže od prvopomenutog. Takođe, ako se znalo da je Hol rovit, njegovo mesto je morao da zauzme ili Radanov ili Uskoković, jer smo ovako ostali uskraćeni za jednog igrača u rotaciji.

Obradović mora malo da se zamisli i da stavi prst na čelo, jer ovo što trenutno radi, nije ono što navijači Zvezde očekuju. Na kraju krajeva, on je birao ove igrače i on mora da snosi najveću odgovornost za rezultate ove sezone. Ništa još nije izgubljeno jer je sezona dugačka, a ima i revanš u Podgorici, tako da prvo mesto u ABA ligi (što se tiče regularnog dela) je još uvek u opticaju. Ipak, igra je zabrinjavajuća i za sada, ako ovako ostane, ne nudi nikakav optimizam Zvezdinim navijačima.

Crvena zvezda: O’Brajant 4, Ročesti 11, Hol 3, Volden 7, Lojd 10, Davidovac 13, Lazić, Dobrić 5, Simonović, Jagodić-Kuridža 7,  Kuzmić 1, Teri 4.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama