Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Peti tijumf rukometaša

Crvena zvezda je savladala ekipu Rudara iz Kostolca 35:31 (16:13) u okviru 10.kola ARKUS lige u „Šumicama“ i ostvarila petu pobedu.

Raduje konstanta kod kuće, na domaćem parketu. Zvezda je ostvarila četvrtu pobedu u „Šumicama“ i nastavila da vodi borbu za plej-of sa ekipom Novog Pazara, koja ima utakmicu manje.

Od samog starta su izabranici Žikice Milosavljevića imali kontrolu nad utakmicom i gradili prednost. U 10.minutu Zvezda je imala dva gola prednosti, u 15. četiri, i nekoliko prilika sa krila da dupliraju vođstvo, (10:6). Razliku od četiri gola crveno-beli su kontrolisali do kraja poluvremena, kada je najiskusniji pojedinac ARKUS lige Miloš Tica smanjio na 16:13, rezultat koji je pisao na semaforu nakon 30 minuta igre.

I u nastavku, isti odnos snaga. I pored činjenice da je gostujuća ekipa imala kadrovskih problema i nije bila u mogućnosti da računa na nekolicinu igrača, stiče se utisak da su u trenucima kada su crveno-beli lomili otpor protivnika, imali „simpatije“ sudijskog tandema. Izabranici Žikice Milosavljevića su u 53.minutu došli do maksimalnih šest golova razlike, ali su gosti do kraja uspeli da se približe na samo minus 2. Viktor Matičić i Nikola Bogojević su potvrdili trijumf do konačnih 35:31.

Nemanja Jović je bio najefikasniji sa 9 golova i zaslužio epitet igrača meča. Viktor Matičić je postigao 7, a Ivan Horvat 5.

Do jesenje pauze ostala je još jedna utakmica. Crvena zvezda naredne nedelje gostuje u Aranđelovcu, ekipi Šamota.

10.kolo, ARKUS liga

Crvena zvezda – Rudar 35:21 (16:13)

Beograd, dvorana: „Šumice“. Bez gledalacaSudije: Boriša Milosavljević i Danijel Trifković (Beška). Isključenja: Crvena zvezda 4, Železničar 12 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 4(3), Rudar 5(3).

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Đurović 4, Horvat 5, Lazić, Stevović 4, Todorović, Milunović, Jović 9, Majes, Rajičević, Jelić, Matičić 7(3), Blagojević, Breti, Bogojević 4, Rogan 2. Trener: Žikica Milosavljević

RUDAR: D.Dimitrijević, Murina, Merdović, Tica 7(2), Nedeljkov 3, Panić 2(2), Đukić 4, Đorđević, V.Dimitrijević 10, Tatari 5, Stanković. Trener: Dragan Ajdačić.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama