Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Пети тијумф рукометаша

Црвена звезда је савладала екипу Рудара из Костолца 35:31 (16:13) у оквиру 10.кола АРКУС лиге у „Шумицама“ и остварила пету победу.

Радује константа код куће, на домаћем паркету. Звезда је остварила четврту победу у „Шумицама“ и наставила да води борбу за плеј-оф са екипом Новог Пазара, која има утакмицу мање.

Од самог старта су изабраници Жикице Милосављевића имали контролу над утакмицом и градили предност. У 10.минуту Звезда је имала два гола предности, у 15. четири, и неколико прилика са крила да дуплирају вођство, (10:6). Разлику од четири гола црвено-бели су контролисали до краја полувремена, када је најискуснији појединац АРКУС лиге Милош Тица смањио на 16:13, резултат који је писао на семафору након 30 минута игре.

И у наставку, исти однос снага. И поред чињенице да је гостујућа екипа имала кадровских проблема и није била у могућности да рачуна на неколицину играча, стиче се утисак да су у тренуцима када су црвено-бели ломили отпор противника, имали „симпатије“ судијског тандема. Изабраници Жикице Милосављевића су у 53.минуту дошли до максималних шест голова разлике, али су гости до краја успели да се приближе на само минус 2. Виктор Матичић и Никола Богојевић су потврдили тријумф до коначних 35:31.

Немања Јовић је био најефикаснији са 9 голова и заслужио епитет играча меча. Виктор Матичић је постигао 7, а Иван Хорват 5.

До јесење паузе остала је још једна утакмица. Црвена звезда наредне недеље гостује у Аранђеловцу, екипи Шамота.

10.коло, АРКУС лига

Црвена звезда – Рудар 35:21 (16:13)

Београд, дворана: „Шумице“. Без гледалацаСудије: Бориша Милосављевић и Данијел Трифковић (Бешка). Искључења: Црвена звезда 4, Железничар 12 минута. Седмерци: Црвена звезда 4(3), Рудар 5(3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Ђуровић 4, Хорват 5, Лазић, Стевовић 4, Тодоровић, Милуновић, Јовић 9, Мајес, Рајичевић, Јелић, Матичић 7(3), Благојевић, Брети, Богојевић 4, Роган 2. Тренер: Жикица Милосављевић

РУДАР: Д.Димитријевић, Мурина, Мердовић, Тица 7(2), Недељков 3, Панић 2(2), Ђукић 4, Ђорђевић, В.Димитријевић 10, Татари 5, Станковић. Тренер: Драган Ајдачић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама