Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Ватерполисти преко Војводине до пете победе

Црвено-бели ватерполисти савладали су новосадску Војводину на 25.мају, у одложеном мечу 8.кола Суперлиге – 7:6 (0:0. 2:0, 4:4, 1:2).

Није било пуно одмора за изабранике Александра Филиповића након повратка из Крања, обзиром да до краја године Звезду очекују и заостале обавезе у домаћем шампионату.

Почетак првог од два дуела против Војводине обележиле су чврсте, дорбе одбране, што је резултовало да у првих осам минута не буде голова. Звезда је отпор ривала сломила у почетком другог периода голом Гаврила Суботића из петерца, да би бржи од сирене за крај полувремена био Вељко Танкосић, четири секунде пре краја за 2:0.

Стечено вођство Звезда је контролисала до краја, упркос паду у финише. Капитен Милош Вукићевић је повисио на 3:0 и наговестио голеду у трећем кварталу, Вићковић се уписао у стрелце и постигао четврти гол за Звезду. Пробудили су се и Новосађани у наставку, Радованлија и Тубић су постигли по два гола и одржали резултатски прикључак. За Звезду су погађали још Вукићевић још једном и Марковић.

Војводина је на почетку последњег квартала стигла до изједначења, Прекогачић и Васин су погађали прежу Мишовића. Када је Смиљевић погодио за 7:6 на 6.26 до краја утакмице, није се слутило да ће то бити гол за победу и последњи гол на мечу. Покушавале су обе екипе до краја да пронађу пут до гола, али безуспешно, Мишовић и Гавриловић били у главним улогама. Управо је голман Новосађана покушао да једну секунду пре краја утакмице изненади колегу на супротној страни, али је Басара изблокирао ударац.

Милош Вукићевић је био најефикаснији са 2 гола, по једном су се у стрелце уписали Суботић, Танкосић, Вићковић, Марковић и Смиљевић.

Црвена звезда је забележила пету победу, има и утакмицу мање, дуел са првопласираном екипом Шапца, која је на програму наредне недеље.

Исти противници ће се на истом месту, у исто време, у суботу борити за полуфинале и место на завршном турниру Купа Србије.

8.коло, заостали меч

Црвена звезда – Војводина 7:6 (0:0, 2:0, 4:4,1:2)

Београд, базен: „25.мај/МГМ“. Судије: Раковић и Анђелић. Искључења: Црвена звезда 8, Војводина 10. Петерци: Црвена звезда 1 (1), Војводина (1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Касум, Марковић 1, Суботић 1, Тртовић, Вићковић 1, Басара, Вукићевић 2, Шулц, Стојановић, Смиљевић 1, Алексић. Тренер: Александар Филиповић.

ВОЈВОДИНА: Гавриловић, Марић, Брешћански, Митровић, Тинтор, Васин 1, Прекогачић 1, Радованлија 2, Тубић 2, Тркуља, Попадић. Тренер: Дарко Билић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама