Košarka Košarka/Izveštaji i analize

ABA: Crvena zvezda mts ubedljiva i Zagrebu

Košarkaši Crvene zvezde mts startovali su u novoj sezoni ABA lige jtd pobedom nad Cibonom u Zagrebu rezultatom 104:66 (33:11, 31:17, 20:15, 20:23)

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde mts bili su Volden sa 19 i Rit sa 17 poena.

Pred nekoliko stotina gledalaca (ulaz u dvoranu Dražen Petrović bio je dozvoljen u ograničenom kapacitetu zbog pandemije Kovid-19) crveno-beli su hvatali ritam uvodna tri minuta (vođstvo 4-2) a onda su krenuli u košarkaški stampedo koji nije stao do kraja poluvremena.

Pogađali su prvo Lazić, pa Lojd, Volden, Rit, Simonović, Crvena zvezda je pogađala iz svih pozicija, izuzeto agresivnom odbranom zatvarala sve prolaze i prilaze košu, pa je već nakon prve deonice bilo ogromnih 33-11 za crveno-bele, nakon trojke Voldena uz zvuk siene

Ni nastavak nije doneo nikakve promene na parketu, već u 15.minutu Crvena zvezda je ubacila i svoj 50. poen na utakmici, smenjivali su se šutevi sa distance, atraktivni prodori Lojda i Voldena, solidnu epizodu odigrao je i Rit, a prvo poluvreme okončano je kao i prva deonica trojkom ovoga puta Lojda za ogromnih 64:28.

Već tada je bilo jasno da bodovi odlaze u Beograd,a nakon dve četvrtine Lojd je ubacio 15, Volden 12 poena, Rit 8, a praktično svi igrači upisali su se u listu strelaca… Crvena zvezda je šutirala sjajnih 12-9 zua tri poena nakon prvog poluvremena i dominirala u svim segmentima igre.

Drugo poluvreme nije donelo nikakva uzbuđenja, pošto je praktično sve bilo rešeno rezultatski, rotam je očekivano opao, a za crveno-bele su mahom pogađali Davidovac (dve trojke) i Rit, pa se na poslednji odmor pred četvrtu četvrtinu otišlo sa ogromnih + 36 za Crvenu zvezdu.

U poslednjoj deonici svi igrači Crvene zvezde koji su se našli u protokolu izašli su na parket, a

KK Crvena zvezda mts:
Hol 3+9as, Volden 19, Lojd 15, Davidovac 11, Lazić 5, Rit 17+6sk, Radanov, Dobrić 5, Simonović 8, Jagodić-Kuridža 10, Simanić 9, Kuzmić 2.

Odmah po završetku utakmice crveno-beli su krenuli put Beograda,a već u utorak počinju pripreme za prvu evroligašku utakmicu u Beogradu (petak 19 časova, hala Aleksandar Nikolić) protiv ekipe TD Systems Baskonia.

U narednom kolu ABA lige jtd, Crvena zvezda mts ponovo gostuje ekipi Borca u Čačku (nedelja 17 časova).

Uzvor: KKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama