Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Звезда гостује Цибони на почетку АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у недељу у поподневним часовима за Загреб где их у понедељак (18 часова, дворана Дражен Петровић) очекује старт нове сезоне и утакмица првог кола АБА лиге са екипом Цибоне.

Црвено-бели су у Београд стигли у суботу у вечерњим часовима, а након тестирања које су обавили одмах по повратку у Србију, у недељу ће након састанка, тренинга и заједничког ручка, кренути пут Загреба.

Добра вест пред други званични меч Црвене звезде у новој сезони је да су сви налази играча и стручног штаба на вирус Ковид-19 негативни, па ће тренер Саша Обрадовић моћи да рачуна на све расположиве снаге у Загребу (Емануел Тери још увек није у погону након позитивног теста на Ковид-19 пре 7 дана).

Ритам у који улази екипа Црвене звезде мтс не дозвољава ни мало простора ни додатног времена, и то је нешто што ће бити свакодневица екипе у наредном периду. Уз додатни отежавајућу околност, а то је живот у време пандемије вируса Ковид-19:

– Чека нас изузетно важна утакмица, сагорели смо у Истанбулу, делом и због очекивања, можда и јер је то била прва права утакмица након толике паузе. Управо ту тражимо додатни мотив, да променимо “климу” одиграмо боље, и почнемо на прави начин ово такмичење. Видимо да су у АБА лиги изненађења могућа, свако свакога може да добије, а регионално такмичење је из више разлога први приоритет за Црвену звезду. У овој лиги ћемо морати да дајемо 100 посто својих могућности уз респект према сваком противнику и свакој утакмици – рекао је тренер црвено-белих.

Један од најискуснијих у екипи Црвене звезде Марко Симоновић много пута играо је са екипом на паркету дворане у Загребу:

– Очекује нас млада, тиме и врло мотивисана екипа жељна доказивања. Са те стране морамо бити максимално опрезни и респектовати екипу Цибоне, посебно у светлу изненађења на старту првенства. Кошарка се није играла 7 месеци, и биће нам потребно време да се уиграмо и ухватимо такмичарски ритам, посебно након ове паузе која је за наше околности била предугачка. Уз све то, нисмо се ни распаковали а крећемо на нови пут, нешто што ће такође бити чест случај ове сезоне. Када на све то додамо и пандемију короне, јасно је да ће свако гостовање бити тешко и неугодно из више углова. Без обзира на све, наш циљ је да кренемо победом у Загребу – рекао је Марко Симоновић.

Екипа Црвене звезде мтс одмах након утакмице у Загребу враћа се у Београд, и почије припреме за меч 2.кола Евролиге са ТД Сyстемс Баскониом која је заказана за петак (хала Александар Николић, 19 часова).

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама