Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

АБА: Црвена звезда мтс убедљива и Загребу

Кошаркаши Црвене звезде мтс стартовали су у новој сезони АБА лиге јтд победом над Цибоном у Загребу резултатом 104:66 (33:11, 31:17, 20:15, 20:23)

Најефикаснији у екипи Црвене звезде мтс били су Волден са 19 и Рит са 17 поена.

Пред неколико стотина гледалаца (улаз у дворану Дражен Петровић био је дозвољен у ограниченом капацитету због пандемије Ковид-19) црвено-бели су хватали ритам уводна три минута (вођство 4-2) а онда су кренули у кошаркашки стампедо који није стао до краја полувремена.

Погађали су прво Лазић, па Лојд, Волден, Рит, Симоновић, Црвена звезда је погађала из свих позиција, изузето агресивном одбраном затварала све пролазе и прилазе кошу, па је већ након прве деонице било огромних 33-11 за црвено-беле, након тројке Волдена уз звук сиене

Ни наставак није донео никакве промене на паркету, већ у 15.минуту Црвена звезда је убацила и свој 50. поен на утакмици, смењивали су се шутеви са дистанце, атрактивни продори Лојда и Волдена, солидну епизоду одиграо је и Рит, а прво полувреме окончано је као и прва деоница тројком овога пута Лојда за огромних 64:28.

Већ тада је било јасно да бодови одлазе у Београд,а након две четвртине Лојд је убацио 15, Волден 12 поена, Рит 8, а практично сви играчи уписали су се у листу стрелаца… Црвена звезда је шутирала сјајних 12-9 зуа три поена након првог полувремена и доминирала у свим сегментима игре.

Друго полувреме није донело никаква узбуђења, пошто је практично све било решено резултатски, ротам је очекивано опао, а за црвено-беле су махом погађали Давидовац (две тројке) и Рит, па се на последњи одмор пред четврту четвртину отишло са огромних + 36 за Црвену звезду.

У последњој деоници сви играчи Црвене звезде који су се нашли у протоколу изашли су на паркет, а

КК Црвена звезда мтс:
Хол 3+9ас, Волден 19, Лојд 15, Давидовац 11, Лазић 5, Рит 17+6ск, Раданов, Добрић 5, Симоновић 8, Јагодић-Куриџа 10, Симанић 9, Кузмић 2.

Одмах по завршетку утакмице црвено-бели су кренули пут Београда,а већ у уторак почињу припреме за прву евролигашку утакмицу у Београду (петак 19 часова, хала Александар Николић) против екипе ТД Сyстемс Баскониа.

У наредном колу АБА лиге јтд, Црвена звезда мтс поново гостује екипи Борца у Чачку (недеља 17 часова).

Узвор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама