Košarka Košarka/Vesti Košarka/Ženska košarka

ŽKLS žreb: Zvezda i Korać na premijeri

Izvor: KKŽCZ, zvanični sajt

Obavljen je žreb za novu sezonu Prve ženske košarkaške lige Srbije, a već na premijeri nas očekuje derbi, duel dve ekipe koje su osvajale šampionski pehar poslednjih šest godina.

KKŽ Crvena zvezda Kombank u 1. kolu dočekuje ekipu ŽKK Radivoj Korać u hali „Basket Siti“, u drugom putuje u Novi Sad na duel protiv protivnika u polufinalima Kupa Milana Cige Vasojevića i plej-ofa šampionata – Novosadske ŽKA, dok u trećem kolu u Beograd dolazi povratnik u WABA ligu, Kraljevo.

Prvi duel finalista plej-ofa u sezoni za nama, Crvene zvezde i 021, na programu je u 8. kolu, a u 9. kolu igra se prvi „večiti derbi“ u ženskoj košarci.

Promena u sistemu takmičenja ima, i ove sezone je uvedeno i četvrtfinale pre odlučujućih borbi za šampiona Srbije u plej-ofu.

Deset ekipa će činiti Prvu ligu, a nakon odustajanja ŽKK Bor i ŽKK Loznica, UŽKK Student je dobio specijalnu pozivnicu za upražnjeno mesto, koju je prihvatio, pa će Niš i dalje imati prvoligaša. Ekipa Studenta je prošlu sezonu završila na 11. mestu. Novi prvoligaši su Proleter iz Zrenjanina i Radnički iz Kragujevca.

Nova sezona počinje prvog vikenda oktobra (5/6. oktobar), poslednje kolo je na programu prvog vikenda marta, 7/8.mart 2020.godine, a nakon Fajnal fora Kupa Milana Cige Vasojevića i WABA lige igraće se utakmice četvrtfinala plej-ofa, 28/29.marta 2020. Pobednik je tim koji prvi ostvari dve pobede, a na dve pobede se igra i u polufinalu. Šampion Srbije biće poznat nakon tri pobede u finalnoj seriji.

U toku sezone imaćemo i dve reprezentativne pauze. Prvi period posvećen okupljanju reprezentacije biće od 9. do 20. novembra, a druga pauza je zakazana za 1. – 14. februar 2020. godine kada će reprezentacija Srbije učestvovati na kvalifikacionom turniru za OI u Tokiju.

KKŽ Crvena zvezda Kombank je protekle tri sezone osvajala šampionsku titulu, a aktivnost prvoligaša u prelaznom roku pokazuje da ćemo ove godine gledati zanimljivu šampionsku trku. KKŽ Crvena zvezda Kombank, KŽK PArtizan 1953 i ŽKK Kraljevo će učestvovati i u WABA ligi.

Sezona će zvanično početi utakmicama šesnaestine finala Kupa Milana Cige Vasojevića 28. septembra, koji će ove sezone imati drugačiji sistem takmičenja.

U nastavku pogledajte kompletan raspored utakmica Crvene zvezde u novoj sezoni domaćeg takmičenja.

  1. Crvena zvezda – Radivoj Korać
  2. Novosadska ŽKA – Crvena zvezda
  3. Crvena zvezda – Kraljevo
  4. Proleter – Crvena zvezda
  5. Crvena zvezda – Radnički KG
  6. Vrbas – Crvena zvezda
  7. Crvena zvezda – Student
  8. Crvena zvezda – 021
  9. Partizan 1953 – Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama