Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Женска кошарка

ЖКЛС жреб: Звезда и Кораћ на премијери

Извор: ККЖЦЗ, званични сајт

Обављен је жреб за нову сезону Прве женске кошаркашке лиге Србије, а већ на премијери нас очекује дерби, дуел две екипе које су освајале шампионски пехар последњих шест година.

ККЖ Црвена звезда Комбанк у 1. колу дочекује екипу ЖКК Радивој Кораћ у хали „Баскет Сити“, у другом путује у Нови Сад на дуел против противника у полуфиналима Купа Милана Циге Васојевића и плеј-офа шампионата – Новосадске ЖКА, док у трећем колу у Београд долази повратник у WABA лигу, Краљево.

Први дуел финалиста плеј-офа у сезони за нама, Црвене звезде и 021, на програму је у 8. колу, а у 9. колу игра се први „вечити дерби“ у женској кошарци.

Промена у систему такмичења има, и ове сезоне је уведено и четвртфинале пре одлучујућих борби за шампиона Србије у плеј-офу.

Десет екипа ће чинити Прву лигу, а након одустајања ЖКК Бор и ЖКК Лозница, УЖКК Студент је добио специјалну позивницу за упражњено место, коју је прихватио, па ће Ниш и даље имати прволигаша. Екипа Студента је прошлу сезону завршила на 11. месту. Нови прволигаши су Пролетер из Зрењанина и Раднички из Крагујевца.

Нова сезона почиње првог викенда октобра (5/6. октобар), последње коло је на програму првог викенда марта, 7/8.март 2020.године, а након Фајнал фора Купа Милана Циге Васојевића и WABA лиге играће се утакмице четвртфинала плеј-офа, 28/29.марта 2020. Победник је тим који први оствари две победе, а на две победе се игра и у полуфиналу. Шампион Србије биће познат након три победе у финалној серији.

У току сезоне имаћемо и две репрезентативне паузе. Први период посвећен окупљању репрезентације биће од 9. до 20. новембра, а друга пауза је заказана за 1. – 14. фебруар 2020. године када ће репрезентација Србије учествовати на квалификационом турниру за ОИ у Токију.

ККЖ Црвена звезда Комбанк је протекле три сезоне освајала шампионску титулу, а активност прволигаша у прелазном року показује да ћемо ове године гледати занимљиву шампионску трку. ККЖ Црвена звезда Комбанк, КЖК ПАртизан 1953 и ЖКК Краљево ће учествовати и у WABA лиги.

Сезона ће званично почети утакмицама шеснаестине финала Купа Милана Циге Васојевића 28. септембра, који ће ове сезоне имати другачији систем такмичења.

У наставку погледајте комплетан распоред утакмица Црвене звезде у новој сезони домаћег такмичења.

  1. Црвена звезда – Радивој Кораћ
  2. Новосадска ЖКА – Црвена звезда
  3. Црвена звезда – Краљево
  4. Пролетер – Црвена звезда
  5. Црвена звезда – Раднички КГ
  6. Врбас – Црвена звезда
  7. Црвена звезда – Студент
  8. Црвена звезда – 021
  9. Партизан 1953 – Црвена звезда
Скочи на траку са алаткама