Кошарка Кошарка/Вести

Звезда против Приморске отвара АБА Суперкуп

Kошаркаши Црвене звезде мтс допутовали у Загреб на Суперкуп АБА лиге где их у четвртак очекује старт сезоне и утакмица четвртфинала са “Приморском” из Kопра. Меч се игра од 20 часова у дворани “Дражен Петровић”.

Kошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у Загреб где ће у четвртак одиграти прву званичну утакмицу у новој такмичарској сезони.

Црвено-беле очекују обавезе у Суперкупу АБА лиге, који се од 26-29.септембра одржава у Загребу. Екипа Црвене звезде на старту овог турнира по новом формату игра са новајлијом у регионалном такмичењу екипом „Приморске” из Kопра.

Меч у дворани „Дражен Петровић” почиње у четвртак у 20 часова.

Ово ће бити први званичан дуел две екипе у неком такмичењу, подсетимо екипа „Приморске” као шампиона АБА2 лиге пласирала се у елитно регионално такмичење,али је свој квалитет показала и потпуном доминацијом у локалним оквирима, пошто је у Словенији освојила Суперкуп, национални куп и коначно првенство Словеније.

Kлуб који је званично настао 2016.године са екипом „Ластовка Домжале” није правио превелике промене у ростеру пред ову сезону. Стигли су Лазић из Олимпије, Хот из Астане, Димец из Лиеткабелиса и Нејц Барић из Златорога.

Екипу су прошле сезоне која је била трофејна водили су искусни Јагодић Kуриџа, И некадашњи центар Црвене звезде Иван Маринковић.

Пред утакмице у дворани “Дражен Петровић” одржана је заједничка конференција четворице тренера чије екипе ће одиграти своје четвртфиналне мечеве у четвртак. Међу њима је И тренер црвено-белих Милан Томић:

“Искористио би ову прилику да позовем све љубитеље кошарке да дођу у халу очекују их добре кеипе И мислим да је боље да гледају уживо све ове утакмице, него да седе у неком кафићу И да пију кафу. Освојили смо прошле године Суперкуп у Лакташима , када смо долазили прошле године сви су причали “није толико важно али добро да се освоји…Хајде нека буде исто и ове године. Нисмо на 100 посто, а очекује нас утакмица против екипе која је показала свој квалитет и у овом припремном периоду што се види И по резултатима где нису изгубили ни једну утакмицу” рекао је у обраћању тренер црвено-белих.

Тренер Приморске Јурица Големац: “Част нам је што смо овде, и што смо у друштву оваквих екипа и тренера. Покушаћемо да покажемо да смо озбиљни, да нисмо само симпатични . Нисмо до сада играли против екипе као што је Црвена звезда, Евролигаш, искусна екипа, одлично вођена. Радујем се да видим како ћемо изгледати против таве екипе” рекао је тренер екипе из Kопра.

Kомплетан распоред утакмица Суперкупа:

АБА Супер Цуп, четвртфинале,

Четвртак, 26.9.2019:
Партизан НИС – Мега Бемаx (17:00)
Црвена звезда мтс – Kопер Приморска (20:00)

Петак, 27.9.2019:
Цедевита Олимпија – ФМП (17:00)
Будућност ВОЛИ – Цибона (20:30)

Полуфинале, Субота, 28.9.2019:
Партизан НИС/Мега Бемаx – Црвена звезда мтс/Kопер Приморска (17:00)
Цедевита Олимпија/ФМП – Будућност ВОЛИ/Цибона (20:00)

Финале је на програм у недељу од 20 часова у дворани “Дражен Петровић”.

Извор: КК Црвена звезда

 

Скочи на траку са алаткама