Hokej Hokej/Izveštaji

Još jedno slavlje juniora na Bledu

Juniori Crvene zvezde zabeležili su još jednu pobedu na Bledu gde su i u drugoj utakmici bili bolji od domaće ekipe i slavili minimalno, ali zasluženo, sa 5:4.

HK MK Bled – SKHL Crvena zvezda 4:5 (1:1, 1:2, 2:2)

Ni ova utakmica, kao ni prethodna, nije mogla da prođe bez neizvesnosti i uzbuđenja. Iako je Zvezda kvalitetnija ekipa od Bleda, određene greške su te koje protivnike često vrate u igru i pruže im priliku da utakmica ode u drugom smeru. Ipak, to se večeras nije dogodilo, a verujemo da će trener Nenad Milinković uspeti da poredi sa igračima na određenim segmentima igre kako bi pred sam plej of naši juniori dostigli svoj zenit i pokušali da naprave što bolji rezultat na kraju ovog takmičenja.

Prvi period igre je završen nerešeno, a Zvezda je prva došla u vodstvo. Igrao se 12. minut susreta kada je Strahinja Vdović, na asistenciju Mateja Popović – Marko Dragović, doveo crveno-bele u vodstvo od 0:1. Samo tri minute kasnije domaćin preko Aljoše Pretnara dolazi do 1:1. Do kraja ovog perioda naši hokejaši su imali dva puta igrača manje, ali domaćin to nije uspeo da iskoristi.

Drugi period pripao je našim juniorima koji preko Lazara Pejčića u 28. minuti(asistencija Strahinja Vdović) i Marka Dragovića u 37. minuti (asistencija Mateja Popović) dolaze u ovdstvo od 1:3. Ipak, na samo 14 sekundi pred kraj ove trećine Andraž Zupan smanjuje na 2:3 i tako unosi novu neizvesnost u ovaj meč.

Zvezda ipak postiže nova dva gola za prednost od tri razlike. Prvo je svoj drugi pogodak postigao Lazar Pejčić u 45. minuti (Mateja Popović je asistirao), da bi i Strahinja Vdović u 50. minuti postigao svoj drugi pogodak (asistencija Mateja Popović . Marko Dragović) i na semaforu je stajalo 2:5. A onda opet sledi pad u igri naših oklopnika. Domaćin u 54. minuti preko Luka Slivnika smanjuje na 3:5, a onda Tim Borse u 57. minuti unosi pravu neizvesnost u meč smanjivši na 4:5. Ipak, do kraja naši juniori nisu dozvolili iznenađenje i utakmicu su završili minimalnom, ali zasluženom pobedom.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama