Хокеј Хокеј/Извештаји

Црвено-бели торнадо растурио Загреб

Данас су Црвена звезда и Загреб одиграли још једну утакмицу у оквиру ИХЛ такмичења. Након што су црвено-бели оклопници јуче славили убедљиво са 8:2, данас су меч завршили идентичним резултатом и тако показали да су тренутно најбоља екипа у региону.

СКХЛ Црвена звезда – КХЛ Загреб 8:2 (4:0, 1:0, 3:2)

Прва трећина и динамичан хокеј могли су да задовоље неких 100-њак гладалаца који су дошли у халу Пионир да бодре Црвену звезду. Без обзира што је овај период завршио убедљивом предношћу Звезде, као што смо и јуче поменули, Загреб се није дошао само бранити и заиста су показали да знају са паком. Ипак то им није било довољно да одоле Звезди која је на овом мечу наступала без двојице стандардних играча, Керезовића (болест) и Чегринтсева (суспензија).

Image may contain: one or more people, people playing sports and basketball court

На први гол се није пуно чекало. Већ у 2. минути Артјом Кулешов је погодио мрежу гостију за 1:0 (асистенција Марко БркушанинСрђан Ристић). Наставила је Звезда да напада, али се на следећи гол чекало све до 12. минуте сусрета. У тим тренуцима наша екипа је имала играча више, а Роберт Сабадош је повисио на 2:0 (асистенција Марко БркушанинМихал Даниел). На 3:0 повисио је, својим другим голом, Роберт Сабадош. Павле Подунавац је одлично испратио пак који је био упућен у зону противника и одлично асистирао Сабадошу који неумољиво тресе мрежу Хергешића. До краја овог дела игре смо видели још један погодак када је капитен Марко Бркушанин донео црвено-белима огромних 4:0 (асистенција Павле ПодунавацДаниел Михал). Звезда је заиста играла добро и ефикасно, али морамо рећи да је и одбрана добро реаговала у неколико наврата када су гости припретили.

Друга трећина нам је донела само један погодак и то у 33. минути сусрета када је Андреј Цвик одличним голом, на асистенцију Артјома Кулешова, довео Звезду у водство од 5:0. Иначе трећина је протекла у доста изједначеној игри, а обе екипе су имале своје прилике које нису искористиле. Морамо похвалити нашег голмана, Арсенија Ранковића, који је имао пар веома добрих интервенција.

Image may contain: one or more people and people playing sports

Последњи период игре био је ефикаснији од претходног. Звезда на истеку 44. минута, трећим голом Роберта Сабадоша, долази до високих 6:0, а Загреб успева голом Крикшића да смањи на 6:1. Звезда није посустајала након примљеног гола и није дозволила Загрепчанима да додатно смање резултат, него је појачала темпо па је у 52. минути Артјом Кулешов, на асистеницију Мирка Марковића, повећао на 7:1, да би  Џорџ Таракан (асистенција Мирко МарковићАнтоније Машић) довео црвено-беле до огромних 8:1. Пред сам крај меча гости преко Луке Јарчова стижу до 8:2 што се испоставило и коначним резултатом. Звезда је на пар секунди до краја покушала да дође до деветог поготка, али су се гости одбранили.


Навијачи који су дошли на ову утакмицу испратили су наше хокејаше аплаузом, а ми верујемо да ови добри резултати наших хокејаша неће остати незапажени код Звездиних навијача и да ће у неким наредним утакмицама бити много више публике на трибинама.


Црвена звезда је наступила у саставу: Митић, Ранковић, АјдуковићАнићДзиов, Гаидаш, Јанковић, Кулешов, Марковић, Машић, Ристић, Шпањевић, Таракан, Вукићевић, Вуковић, Цвик, Бркушанин, Даниел, Новаковић, Подунавац, Сабадош

Тренер: Јовица Рус

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама