Хокеј Хокеј/Извештаји

Још једно славље јуниора на Бледу

Јуниори Црвене звезде забележили су још једну победу на Бледу где су и у другој утакмици били бољи од домаће екипе и славили минимално, али заслужено, са 5:4.

ХК МК Блед – СКХЛ Црвена звезда 4:5 (1:1, 1:2, 2:2)

Ни ова утакмица, као ни претходна, није могла да прође без неизвесности и узбуђења. Иако је Звезда квалитетнија екипа од Бледа, одређене грешке су те које противнике често врате у игру и пруже им прилику да утакмица оде у другом смеру. Ипак, то се вечерас није догодило, а верујемо да ће тренер Ненад Милинковић успети да пореди са играчима на одређеним сегментима игре како би пред сам плеј оф наши јуниори достигли свој зенит и покушали да направе што бољи резултат на крају овог такмичења.

Први период игре је завршен нерешено, а Звезда је прва дошла у водство. Играо се 12. минут сусрета када је Страхиња Вдовић, на асистенцију Матеја Поповић – Марко Драговић, довео црвено-беле у водство од 0:1. Само три минуте касније домаћин преко Аљоше Претнара долази до 1:1. До краја овог периода наши хокејаши су имали два пута играча мање, али домаћин то није успео да искористи.

Други период припао је нашим јуниорима који преко Лазара Пејчића у 28. минути(асистенција Страхиња Вдовић) и Марка Драговића у 37. минути (асистенција Матеја Поповић) долазе у овдство од 1:3. Ипак, на само 14 секунди пред крај ове трећине Андраж Зупан смањује на 2:3 и тако уноси нову неизвесност у овај меч.

Звезда ипак постиже нова два гола за предност од три разлике. Прво је свој други погодак постигао Лазар Пејчић у 45. минути (Матеја Поповић је асистирао), да би и Страхиња Вдовић у 50. минути постигао свој други погодак (асистенција Матеја Поповић . Марко Драговић) и на семафору је стајало 2:5. А онда опет следи пад у игри наших оклопника. Домаћин у 54. минути преко Лука Сливника сманјује на 3:5, а онда Тим Борсе у 57. минути уноси праву неизвесност у меч смањивши на 4:5. Ипак, до краја наши јуниори нису дозволили изненађење и утакмицу су завршили минималном, али заслуженом победом.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама