Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda deklasirala Mladost

Hokejaši Crvene zvezde ugostili su večeras ekipu Mladosti iz Zagreba. Nakon što su u prošlom kolu ubedljivo savladali ekipu Vojvodine u Novom Sadu (10:0), večeras su izabranici trenera Jovice Rusa bez većeg napora slavili protiv Mladosti pred nekih 60 gledalaca.

SKHL Crvena zvezda – KHL Mladost 9:0 (3:0, 2:0, 4:0)

Image may contain: one or more people and people playing sports

Već na samom početku prve trećine, nakon samo 13. sekundi, Zvezda je “otvorila” Mladost. Kapiten Marko Brkušanin asistirao je Nikoli Kerezoviću koji šalje pak u mrežu gostujućeg golmana Ivana Rojtinić Štimca za 1:0. Posle tog gola igralo se skoro isključivo pred golom gostiju ali pak nikako nije hteo u mrežu sve do 16. minute kada Daniel Mihal na asistenciju Artjoma Kulešova dovodi crveno-bele u vodstvo od 2:0.

Image may contain: 1 person, playing a sportSamo minut kasnije Ivan Anić Zvezdinim oklopnicima donosi novu radost i vodstvo od 3:0. Ovaj put asistent je bio novoridošlica iz Rusije, Vitalij Dziov. Imali su crveno-beli još nekoliko prilika da odu sa ubedljivijom prednošću na prvi odmor, ali mreža gostiju se više nije zatresla.

Drga trećina nije donela ništa novo. Opet je Zvezda napadala i opsedala gol gostiju. Ipak, na gol se čekali nešto više od sedam minuta kada je Marko Brkušanin sjajno asistirao Uglješi Novakoviću koji odličnim udarcem šalje pak u mrežu gostiju. Bilo je to 4:0 Za Zvezdu. Nakon ovog gola, trener Jovica Rus je kao i u Novom Sadu zamenio standardnog golmana Arsenija Rankovića i priliku pružio Jugu Mitiću.

Image may contain: one or more people

U 35. minuti smo videli tuču pred boksom gostiju što je rezultiralo sa dve disciplinske kazne za goste i isključenjem Ivana Anića u redovima crveno-belih. A onda u 37. minuti igra Bogdan Gaidaš postiže lep gol na asistenciju Daniela Mihala za visokih 5:0. Ovim rezultatom se otišlo na drugi odmor.

U poslednjem periodu videli smo dva brza gola Zvezdinih oklopnika. Prvo je, nakon samo 43 sekunde igre u ovom periodu, Vjačeslav Čegrintsev, na asistenciju Marka Brkušanina, povećao Zvezdino vodstvo na 6:0, da bi u 43. minuti Vitalij Dziov smestio pak u mrežu gostiju za ogromnih 7:0. Čekalo se do 51. minuta na novi gol, a strelac je bio Robert Sabadoš. Na semaforu je stajalo 8:0. U 58. minuti kapiten Marko Brkušanin pogađa za konačnih 9:0, a asistirao mu je Nikola Kerezović.

Crvena zvezda je nastupila u sastavu: Mitić, Ranković, Anić, Brkušanin, Čegrintsev, Daniel, Dragović, Dziov, Gaidaš, Janković, Kerezović, Kulešov, Marković, Mašić, Novaković, Podunavac, Ristić, Sabadoš, Španjević, Vukićević, Vuković, Cvik.

Trener: Jovica Rus

Ove dve ekipe će svoj drugi duel odigrati sutra od 16 časova. Lepa prilika da dođete i podržite naš oklopnike.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama