Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда декласирала Младост

Хокејаши Црвене звезде угостили су вечерас екипу Младости из Загреба. Након што су у прошлом колу убедљиво савладали екипу Војводине у Новом Саду (10:0), вечерас су изабраници тренера Јовице Руса без већег напора славили против Младости пред неких 60 гледалаца.

СКХЛ Црвена звезда – КХЛ Младост 9:0 (3:0, 2:0, 4:0)

Image may contain: one or more people and people playing sports

Већ на самом почетку прве трећине, након само 13. секунди, Звезда је “отворила” Младост. Капитен Марко Бркушанин асистирао је Николи Керезовићу који шаље пак у мрежу гостујућег голмана Ивана Ројтинић Штимца за 1:0. После тог гола играло се скоро искључиво пред голом гостију али пак никако није хтео у мрежу све до 16. минуте када Даниел Михал на асистенцију Артјома Кулешова доводи црвено-беле у водство од 2:0.

Image may contain: 1 person, playing a sportСамо минут касније Иван Анић Звездиним оклопницима доноси нову радост и водство од 3:0. Овај пут асистент је био новоридошлица из Русије, Виталиј Дзиов. Имали су црвено-бели још неколико прилика да оду са убедљивијом предношћу на први одмор, али мрежа гостију се више није затресла.

Дрга трећина није донела ништа ново. Опет је Звезда нападала и опседала гол гостију. Ипак, на гол се чекали нешто више од седам минута када је Марко Бркушанин сјајно асистирао Угљеши Новаковићу који одличним ударцем шаље пак у мрежу гостију. Било је то 4:0 За Звезду. Након овог гола, тренер Јовица Рус је као и у Новом Саду заменио стандардног голмана Арсенија Ранковића и прилику пружио Југу Митићу.

Image may contain: one or more people

У 35. минути смо видели тучу пред боксом гостију што је резултирало са две дисциплинске казне за госте и искључењем Ивана Анића у редовима црвено-белих. А онда у 37. минути игра Богдан Гаидаш постиже леп гол на асистенцију Даниела Михала за високих 5:0. Овим резултатом се отишло на други одмор.

У последњем периоду видели смо два брза гола Звездиних оклопника. Прво је, након само 43 секунде игре у овом периоду, Вјачеслав Чегринтсев, на асистенцију Марка Бркушанина, повећао Звездино водство на 6:0, да би у 43. минути Виталиј Дзиов сместио пак у мрежу гостију за огромних 7:0. Чекало се до 51. минута на нови гол, а стрелац је био Роберт Сабадош. На семафору је стајало 8:0. У 58. минути капитен Марко Бркушанин погађа за коначних 9:0, а асистирао му је Никола Керезовић.

Црвена звезда је наступила у саставу: Митић, Ранковић, Анић, Бркушанин, Чегринтсев, Даниел, Драговић, Дзиов, Гаидаш, Јанковић, Керезовић, Кулешов, Марковић, Машић, Новаковић, Подунавац, Ристић, Сабадош, Шпањевић, Вукићевић, Вуковић, Цвик.

Тренер: Јовица Рус

Ове две екипе ће свој други дуел одиграти сутра од 16 часова. Лепа прилика да дођете и подржите наш оклопнике.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама