Хокеј Хокеј/Вести

Јовица Рус: Лепо је побеђивати, али лоше утакмице су саставни део спорта

Екипа Црвене звезде доживела је данас хладан туш. Наиме, након серије одличних резултата и победа остварених у ИХЛ такмичењу, многи су очекивали да ће и данас црвено-бели савладати Триглав и наставити са победничким низом. Ипак, можда је једно овакво хлађење и било потребно како би сви у клубу, од играча до стручног штаба, увидели да се нико неће лако предати и да титула у ИХЛ такмичењу, којој сви теже, неће доћи сама од себе.

Зато смо замолили тренера Јовицу Руса да нам прокоментарише данашњи меч.

– Екипа Триглава је прошлогодишњи полуфиналиста ИХЛ такмичења. Одлична су екипа. Ми смо добро отворили другу утакмицу, али нисмо завршили посао до краја. Трећа трећина је изгледала најлошије. Триглав је искористио наш пад и два искључења која смо направили из глупости.

Рус је јасно нагласио да се баш из оваквих утакмица највише научи:

– Битно је да научимо нешто из овог пораза и припремимо се адекватно за други део првенства, као и за пље оф који се игра од 2. марта. После анализе погледаћемо се у очи и извући поуке. Ово је група момака која има спортску свест, самокритичност и карактер. Сви су мотивисани да буду најбољи и докажу да ово није највише што могу. Лепо је побеђивати, али лоше утакмице су саставни део спорта, а данашња је била једна од њих.

Осврнуо се и на изостанак Николе Керезовића и Василија Анђелковића.

– Осећа се недостатак повређеног Керезовића, а ускоро очекујемо и повратак младог Анђелковића који изостаје, такође, због повреде.

За крај, питали смо га и о новопридошлици у Звездине редове, Виталију Дзиову.

– Нови играч Дзиов је на проби. Видећемо да ли ће се уклопити у стандарде које очекујемо од иностраних појачања.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама