Hokej Hokej/Vesti

Jovica Rus: Lepo je pobeđivati, ali loše utakmice su sastavni deo sporta

Ekipa Crvene zvezde doživela je danas hladan tuš. Naime, nakon serije odličnih rezultata i pobeda ostvarenih u IHL takmičenju, mnogi su očekivali da će i danas crveno-beli savladati Triglav i nastaviti sa pobedničkim nizom. Ipak, možda je jedno ovakvo hlađenje i bilo potrebno kako bi svi u klubu, od igrača do stručnog štaba, uvideli da se niko neće lako predati i da titula u IHL takmičenju, kojoj svi teže, neće doći sama od sebe.

Zato smo zamolili trenera Jovicu Rusa da nam prokomentariše današnji meč.

– Ekipa Triglava je prošlogodišnji polufinalista IHL takmičenja. Odlična su ekipa. Mi smo dobro otvorili drugu utakmicu, ali nismo završili posao do kraja. Treća trećina je izgledala najlošije. Triglav je iskoristio naš pad i dva isključenja koja smo napravili iz gluposti.

Rus je jasno naglasio da se baš iz ovakvih utakmica najviše nauči:

– Bitno je da naučimo nešto iz ovog poraza i pripremimo se adekvatno za drugi deo prvenstva, kao i za plje of koji se igra od 2. marta. Posle analize pogledaćemo se u oči i izvući pouke. Ovo je grupa momaka koja ima sportsku svest, samokritičnost i karakter. Svi su motivisani da budu najbolji i dokažu da ovo nije najviše što mogu. Lepo je pobeđivati, ali loše utakmice su sastavni deo sporta, a današnja je bila jedna od njih.

Osvrnuo se i na izostanak Nikole Kerezovića i Vasilija Anđelkovića.

– Oseća se nedostatak povređenog Kerezovića, a uskoro očekujemo i povratak mladog Anđelkovića koji izostaje, takođe, zbog povrede.

Za kraj, pitali smo ga i o novopridošlici u Zvezdine redove, Vitaliju Dziovu.

– Novi igrač Dziov je na probi. Videćemo da li će se uklopiti u standarde koje očekujemo od inostranih pojačanja.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama