Блог Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе ЦЗБГ

CIES Football: Гелор Канга најбољи играч Суперлиге

Крај сезоне је прави тренутак за подвлачење линије и анализу сумарног салда. На тимском нивоу, са новом дуплом круном Црвена звезда је и даље неприкосновени господар српског фудбала, а разлози за задовољство могу се наћи и у индивидуалним перформансама играча црвено-белих.

Међународни центар за спортске студије у свом 464. месечном извештају представио је листу фудбалера у 54 шампионата широм света, са најутицајнијим играчима. Када је у питању српска Суперлига, играч који је највише диктирао игру и тиме задужио прву позицију јесте Гелор Канга. Габонац је иза себе оставио Бибраса Натха, а у топ 10 играча нашла су се још петорица фудбалера Црвене звезде – Осман Букари (трећа позиција), Питер Олајинка (четврти), Хван Инбом (шести), Срђан Мијаиловић (осми по реду) и Мирко Иванић (девети).

Габонац је у досадашњем току Суперлиге уписао девет голова уз исто толико асистенција, а у преосталом завршном колу имаће прилику да своју статистику додатно подебља.

Шири поглед даје на увид да су високопозиционирани били и капитен Александар Драговић (као четрнаести), Милан Родић (седамнаести) и Урош Спајић (на позицији деветнаест).

Резултат је израчунат узимајући у обзир перформансе играча у шест области игре, минутажу и резултате, тј. учинке. У наставку погледаје комплетан списак рангираних играча по овако израчунатом коефицијенту:

Скочи на траку са алаткама