Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize

Novi poraz Zvezde u Evrokupu

Autor: CZBG, Ivan J.

Zvezda zaustavljena na Pirinejima. U maloj državici, između Francuske i Španije, Andora – Crvena zvezda 91:80 (25:20 21:27 25:15 20:18)

David Jelinek - MoraBanc Andorra (photo Marti Imatge - Andorra) - EC18

Koliko god možemo da pohvalimo naš tim u ABA ligi, toliko možemo lošeg da napišemo u učešću našeg tima u Evrokupu. Ovaj put nismo imali 20 grešaka, ali smo uspeli da od jedne srednje ekipe u španskom šampionatu opet primimo preko 90 poena. Postavlja se pitanje, je l’ mi to zavaramo protivnike pred drugu fazu u kojoj ćemo se verovatno naći, ali ono što gledamo u ovom takmičenju nam nikako ne uliva poverenje. Odbrana protivničke trojke je blagi užas, potezi našeg trenera dosta loši. Kada se saberu ta dva segmenta, dolazimo do toga da smo primili 11 trojki i da smo odigrali sa 9.5 igrača u rotaciji. Zašto svoje minute nisu dobili Ristić i Nenadić, zbog čega je Boriša odigrao samo prvo poluvreme? Ako nam Evrokup služi kao sekundarno takmičenje, zašto momci ne dobijaju priliku? Otići će Regland, Faje, Beron, gore pomenuta tri igrača će ostati. Zato je i nelogično da ne dobijaju šansu ili je dobijaju na kašičicu. Smanjena rotacija upravo dovodi do toga da poslednjih pet minuta na terenu budu kapiten Lazić (koji nema poene u rukama) i Odžo koji je igrao sa dosta grešaka. Samim tim, mi bolje nismo mogli da prođemo. U prvom poluvremenu smo uspevali da dobrom igrom i šutem za dva pariramo protivniku, kada smo pogodili koju trojku (ukupno 5 za prvo poluvreme), mi smo poveli i otišli sa pola koša prednosti na poluvreme. Drugo poluvreme smo igrali dok Regland nije dobio četvrtu grešku, a onda se sve raspalo. Ključni momenat je bilo poslednjih dva minuta treće četvrtine gde su domaćini napravili seriju 11:2. U napadu je svako pokušavao da nekim svojim potezom povuče ručnu, ali je bilo evidentno da je nastupio divlji zapad. Približili smo se bili na 3 razlike u četvrtoj, ali smo omašili zicer ( bar pet sam izbrojao u toku cele utakmice) i bili kažnjeni zbog toga.

Ostaje da dobijemo Brešu i probamo pobediti u Istanbulu. Međutim, sa ovakvom igrom, očekivanja nisu velika. Bliži se i derbi gde Zvezda, ukoliko hoće pobedu, mora da odigra odbrambeno bolje.

ANDORA – CRVENA ZVEZDA 91:80 (25:20, 21:27, 25:15, 20:18)

Dvorana: Hala sportova, Andora;
Gledalaca: 2.530;
Sudije: Hristos Hristodulu, Ingus Baumanis, Uže Tepenije.

ANDORA: Luz 2, Stević 10 (7sk), Albisi 19, Henton, Dijanj, Šurna 10, Kolom, Apšo 7 (5sk), Enis 7, Vitington 10, Vitali 10.
CRVENA ZVEZDA: Regland 20, Čović 6, Perperoglu 10, Nenadić, Lazić 3, Faje 7 (9sk), Beron 14, Dobrić, Ristić, Simanić 2, Cirbes 9, Odžo 9.

Komentar

Kliknite da biste objavili komentar

  • Gledajuci sinocnju utakmicu osecao sam se veoma lose. Ovo nije ono sto bih ja voleo da vidim. Odbrana ocajna, napad bez ideja i sa losom realizacijom, a najvise mi se ne dopada apatija koju primecujem na skoro svim utakmicama u evro kupu. Naravno da za takvo stanje u ekipi najvise krivim trenera, ali nista manje nisu krivi ni Regland, Baron i Perperoglu. Ova prva dvojica nisu uspeli da sacuvaju nikoga a treci je kao mrtav. Nisam uspeo da primetim ni jedan jedini blok za Berona, dok je na drugij strani za njihove sutere bilo more blokova. O broju pocetnickih gresaka koje ni juniori ne prave, necu da trosim reci. Ocigledno je da je nasa igra procitana od strane protivnickih ekipa i da tu nesto mora pod hitno da se menja. Pik en rol ne funkcionise, pik end popa nema, a ne mozemo ni da ga odbranimo, bacanja ocajna, broj gresaka preveliki, broj promasenih otvorenih suteva takodje.” Sa ovakvi vandalizmi, necete moci u Evropi “

Skoči na traku sa alatkama