Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Нови пораз Звезде у Еврокупу

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

Звезда заустављена на Пиринејима. У малој државици, између Француске и Шпаније, Андора – Црвена звезда 91:80 (25:20 21:27 25:15 20:18)

David Jelinek - MoraBanc Andorra (photo Marti Imatge - Andorra) - EC18

Колико год можемо да похвалимо наш тим у АБА лиги, толико можемо лошег да напишемо у учешћу нашег тима у Еврокупу. Овај пут нисмо имали 20 грешака, али смо успели да од једне средње екипе у шпанском шампионату опет примимо преко 90 поена. Поставља се питање, је л’ ми то заварамо противнике пред другу фазу у којој ћемо се вероватно наћи, али оно што гледамо у овом такмичењу нам никако не улива поверење. Одбрана противничке тројке је благи ужас, потези нашег тренера доста лоши. Када се саберу та два сегмента, долазимо до тога да смо примили 11 тројки и да смо одиграли са 9.5 играча у ротацији. Зашто своје минуте нису добили Ристић и Ненадић, због чега је Бориша одиграо само прво полувреме? Ако нам Еврокуп служи као секундарно такмичење, зашто момци не добијају прилику? Отићи ће Регланд, Фаје, Берон, горе поменута три играча ће остати. Зато је и нелогично да не добијају шансу или је добијају на кашичицу. Смањена ротација управо доводи до тога да последњих пет минута на терену буду капитен Лазић (који нема поене у рукама) и Оџо који је играо са доста грешака. Самим тим, ми боље нисмо могли да прођемо. У првом полувремену смо успевали да добром игром и шутем за два парирамо противнику, када смо погодили коју тројку (укупно 5 за прво полувреме), ми смо повели и отишли са пола коша предности на полувреме. Друго полувреме смо играли док Регланд није добио четврту грешку, а онда се све распало. Кључни моменат је било последњих два минута треће четвртине где су домаћини направили серију 11:2. У нападу је свако покушавао да неким својим потезом повуче ручну, али је било евидентно да је наступио дивљи запад. Приближили смо се били на 3 разлике у четвртој, али смо омашили зицер ( бар пет сам избројао у току целе утакмице) и били кажњени због тога.

Остаје да добијемо Брешу и пробамо победити у Истанбулу. Међутим, са оваквом игром, очекивања нису велика. Ближи се и дерби где Звезда, уколико хоће победу, мора да одигра одбрамбено боље.

АНДОРА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 91:80 (25:20, 21:27, 25:15, 20:18)

Дворана: Хала спортова, Андора;
Гледалаца: 2.530;
Судије: Христос Христодулу, Ингус Бауманис, Уже Тепеније.

АНДОРА: Луз 2, Стевић 10 (7ск), Албиси 19, Хентон, Дијањ, Шурна 10, Kолом, Апшо 7 (5ск), Енис 7, Витингтон 10, Витали 10.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 20, Човић 6, Перпероглу 10, Ненадић, Лазић 3, Фаје 7 (9ск), Берон 14, Добрић, Ристић, Симанић 2, Цирбес 9, Оџо 9.

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

  • Gledajuci sinocnju utakmicu osecao sam se veoma lose. Ovo nije ono sto bih ja voleo da vidim. Odbrana ocajna, napad bez ideja i sa losom realizacijom, a najvise mi se ne dopada apatija koju primecujem na skoro svim utakmicama u evro kupu. Naravno da za takvo stanje u ekipi najvise krivim trenera, ali nista manje nisu krivi ni Regland, Baron i Perperoglu. Ova prva dvojica nisu uspeli da sacuvaju nikoga a treci je kao mrtav. Nisam uspeo da primetim ni jedan jedini blok za Berona, dok je na drugij strani za njihove sutere bilo more blokova. O broju pocetnickih gresaka koje ni juniori ne prave, necu da trosim reci. Ocigledno je da je nasa igra procitana od strane protivnickih ekipa i da tu nesto mora pod hitno da se menja. Pik en rol ne funkcionise, pik end popa nema, a ne mozemo ni da ga odbranimo, bacanja ocajna, broj gresaka preveliki, broj promasenih otvorenih suteva takodje.” Sa ovakvi vandalizmi, necete moci u Evropi “

Скочи на траку са алаткама