Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda silna i nezaustavljiva

Četa trenera hokejaškog kluba, Jovice Rus, ne zna za milost. Zvezda je večeras nastavila niz pobeda i još jednom, u dva dana, savladala ekipu Celja. Ovaj put crveno-beli su bili ubedljiviji nego prethodni dan i nisu dozvolili da utakmica dobije nezvestan tok.

HK ECE Celje – SKHL Crvena zvezda  1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Zvezda je sjajno otvorila ovaj susret. Već na početku 5. minuta kapiten Marko Brkušanin smestio je pak u mrežu golmana Celja, Tomaža Trelca, ta vodstvo od 0:1. Asistenti su mu bili Vjačeslav Čegrintsev i Dušan Janković. Crveno-beli oklopnici su nastavili silovito. Igrao se 7. minut, a na semaforu je već stajalo 0:2. I ovog puta egzekutor je bio kapiten Marko Brkušanin na asistenciju Artjoma Kulešova. U 10. minuti susreta Robert Sabadoš i Bogdan Gaidaš su dobili disciplinske kazne, ali Zvezda nije dopustila Celju da to iskoristi, pa je rezultat ostao nepromenjen.

U drugom periodu pogodaka nije bilo sve do 36. minuta kada Artjom Kulešov, na asistenciju Ivana Anića, dovodi Zvezdu u vodstvo od 0:3. Do kraja ovog dela nije bilo golova pa se na poslednji odmor otišlo sa tri gola prednosti za naše hokejaše.

U poslednjem periodu Celje uspeva da smanji rezultat. Igrao se 47. inut kada je Aljaž Ogrizek pogodio za 1:3. Ovaj rezultat je stajao na semaforu do pred sam kraj utakmice kada je Vjačeslav Čegrintsev, na asistenciju Artjom KulešovPavle Podunavac, postigao konačnih 1:4 za Crvenu zvezdu.

Nakon ove pobede Crvena zvezda je zadržala prvu poziciju na tabeli, ali sada ima čak 7 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu Triglava.

Zvezda je nastupila u sastavu: Mitić, Ranković, Anić (1 asis.), Brkušanin 2, Čegrintsev 1 (1 asis.), Daniel, Gaidaš, Janković (1 asis.), Jovović, Kulešov 1 (2 asis.), Marković, Mašić, Novaković, Podunavac (1 asis.), Ristić, Sabadoš, Španjević, Vukićević, Cvik

Trener: Jovica Rus

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama