Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда силна и незаустављива

Чета тренера хокејашког клуба, Јовице Рус, не зна за милост. Звезда је вечерас наставила низ победа и још једном, у два дана, савладала екипу Цеља. Овај пут црвено-бели су били убедљивији него претходни дан и нису дозволили да утакмица добије незвестан ток.

ХК ЕЦЕ Цеље – СКХЛ Црвена звезда  1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Звезда је сјајно отворила овај сусрет. Већ на почетку 5. минута капитен Марко Бркушанин сместио је пак у мрежу голмана Цеља, Томажа Трелца, та водство од 0:1. Асистенти су му били Вјачеслав Чегринтсев и Душан Јанковић. Црвено-бели оклопници су наставили силовито. Играо се 7. минут, а на семафору је већ стајало 0:2. И овог пута егзекутор је био капитен Марко Бркушанин на асистенцију Артјома Кулешова. У 10. минути сусрета Роберт Сабадош и Богдан Гаидаш су добили дисциплинске казне, али Звезда није допустила Цељу да то искористи, па је резултат остао непромењен.

У другом периоду погодака није било све до 36. минута када Артјом Кулешов, на асистенцију Ивана Анића, доводи Звезду у водство од 0:3. До краја овог дела није било голова па се на последњи одмор отишло са три гола предности за наше хокејаше.

У последњем периоду Цеље успева да смањи резултат. Играо се 47. инут када је Аљаж Огризек погодио за 1:3. Овај резултат је стајао на семафору до пред сам крај утакмице када је Вјачеслав Чегринтсев, на асистенцију Артјом КулешовПавле Подунавац, постигао коначних 1:4 за Црвену звезду.

Након ове победе Црвена звезда је задржала прву позицију на табели, али сада има чак 7 бодова предности у односу на другопласирану екипу Триглава.

Звезда је наступила у саставу: Митић, Ранковић, Анић (1 асис.), Бркушанин 2, Чегринтсев 1 (1 асис.), Даниел, Гаидаш, Јанковић (1 асис.), Јововић, Кулешов 1 (2 асис.), Марковић, Машић, Новаковић, Подунавац (1 асис.), Ристић, Сабадош, Шпањевић, Вукићевић, Цвик

Тренер: Јовица Рус

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама