Рукомет Рукомет/Извештаји

Poraz Zvezde od Metaloplastike

Izvor: RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u utakmici pretposlednjeg kola plej-ofa Superlige od šabačke Metaloplastike u „Šumicama“ – 22:30.

Defitivno sezona i godina za zaborav su stigli do kraja. Zvezda je ponovo poražena i od „Šumica“ i ove sezone na domaćem terenu se oprostila porazom. Metaloplastika je ponovo savladala Crvenu zvezdu. Treći put u pet utakmica.

Ali, Zvezda može mnogo da dobije iz ove utakmice. Podatak koji raduje jeste da je trener Nenad Peruničić dao priliku Zvezdinoj deci, njih četvorica – Horvat, Petrić, Tufegdžić i nikolić uz standardne članove Šotića, Milosavljevića i Čolovića bili na parketu „Šumica“. I nisu razočarali. Na terenu nije bilo Nenada Mandića, Nikole Ivanovića i Vladimira Zejaka zbog povreda. Istakao se mladi Stefan Petrić, sin proslavljenog srpskog rukometaša i legende Crvene zvezde, Vladimira „Belog“ Petrića, koji je sedam puta tresao mrežu reprezentativnog golmana Darka Arsića.

Metaloplastika je brzo stekla tri gola prednosti, zatim i plus 5 i već polovinom prvog poluvremena praktično prelomila susret, 5:10. Zvezda se borila, ali su Šapčani na poluvreme otišli sa +5, 10:15.

U nastavku je opao ritam meča, Metaloplastika je stigla do osam golova prednosti u 37.minutu, kada je Stefan Petrić vezao četiri gola i pokazao da iver ne pada daleko od klade, i pružio priliku za povratak u meč – 16:20. Ipak, Vorkapić je odbio Zvezdin nalet, vratio plus 8 svojoj ekipi, i zaslužio epitet igrača meča. Na kraju, pobeda Metaloplastike 30:22.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Stefan Petrić sa 7 golova. Aleksandar Babić i Bugarinović su postigli po 3.

U poslednjem kolu Crvena zvezda gostuje u Pančevu ekipi Dinama, u meču bez rezultatskog značaja.

Crvena zvezda – Metaloplastika 22:30 (10:15)

Beograd, dvorana: „Šumice“. Gledalaca: 200. Sudije: Marko i Đorđe Jevtić. Sedmerci: Crvena zvezda 5 (4), Metaloplastika 3 (2). Isključenja: Crvena zvezda 2, Metaloplastika 6 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Čolović (7 odbrana), Šotić 1, Horvat 1, A. Babić 3, Nikolić 1, Petrić 7, Pešić 2, LJubenović (5 odbrana), Bugarinović 3, Milosavljević, Pejčinović (4 odbrane), Rajičević, Tufegdžić 1, D. Babić, Kljajić, Đurković. Trener: Nenad Peruničić

METALOPLASTIKA: Vorkapić 12, Trninić 1, Pisarić 2, Došen 1, Dakić, Brajović 4, Arsić (20 odbrana), Đukić 2, Jezdimirović, MItrović, Matičić 2, Todorović, Gojković 4, Milić 1, Bomaštar, Trkulja 1. Trener: Vladan Jordović

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама